search icon

Съдби

Зуека най-после показа дома си в Испания

Зуека

Васил Василев-Зуек за първи път призна, че бил в депресия след преместването си в Испания.

Трудностите го връхлетeли през лятото, когато хората спрели да купуват картините му. „Тогава не знаех, че това е слаб сезон, защото хората харчат парите си по почивки”, обясни самоукият художник. Днес семейството му се издържа на 70% от неговите картини, като съпругата му Ани му помага ежедневно. Докато бяха в България, Ани работеше като асистент-режисьор в продукциите на Маги Халваджиян, в които се уреждаше покрай съпруга си. Явно в Испания и тя се преквалифицирала като художник.

снимки: bTV

„На мен наистина актьорството не ми липсва – нито театър, нито кино, нито телевизия. Явно това себеизразяване с образи през платната запълва тази дупка, която би се отворила, ако правя нещо друго. Трудно е, но се оправяме. Хората, Слава богу харесват картините и дори в криза си позволяват да ги купуват но с Ани трябва да бъде гъвкави от гледна точка на рисуването като бизнес. Ако не е Ани, аз няма да мога да рисувам по толкова много“, не крие благодарността си Зуека.

След като две години той упорито криеше къде точно живее, в интервю за Би Ти Ви показа скромния си дом в испанското градче градче Алтея на Средиземно море. Там той живее вече четири години със съпругата си Ани и 10-годишния им син Стефан. Там Зуека има и двама племенници. „Когато човек приема една тежка промяна за себе си, да смени държавата, винаги е по-добре да имаш човек там. Мисля, че винаги съм живял на море, макар да съм живял в София и да съм от Сливен“, разказа той.

Племенниците му са деца на сестра му, която остана най-близката кръвна роднина на бившия водещ след смъртта на майка им. Тя си отиде през 2023 година и актьорът пристигна в родния Сливен, за да погребе инкогнито. Баща му си отиде преди години, а след смъртта на родителката си Зуека има все по-малко причини да се връща у нас, пише "Минаха години".

Свързани новини