search icon

Любопитно

Силвена Роу вече е почетен професор

Силвена Роу споделя опита си със студентите.

Родната кулинарка и експерт по хранене за дълголетие Шеф Силвена Роу беше удостоена с почетното звание.

Тя вече е „Почетен професор на практика“ в Университета по хранителни технологии (УХТ) – Пловдив. Отличието ѝ беше връчено по време на специално събитие, събрало над 600 студенти, преподаватели и гости.

„Толкова съм щастлива и смирена да споделя, че бях удостоена с тази чест. Това е огромно признание за мен“, написа Роу в социалните мрежи.

В рамките на новата си роля Силвена Роу ще работи съвместно с академичния състав на университета – професори, доценти и академици – за създаването на иновативна магистърска програма по „Храна за дълголетие и биохакинг“. Освен това ще бъде разработен и специализиран курс, насочен към всички, които желаят да разширят знанията и професионалната си квалификация в областта на здравословното хранене и дълголетието.

„Щастлива съм, че ще мога да допринеса с моя дългогодишен опит като водещ световен специалист и шеф в областта на биохакинга и храненето за дълголетие, както и като преподавател в Женевския колеж по науки за дълголетието“, споделя Роу.

Мост между наука, гастрономия и бъдещето

Шеф Силвена Роу определя това признание като „прекрасен мост между науката, гастрономията и бъдещето на човешкото дълголетие“. По думите ѝ, сътрудничеството между академията и практиката е ключово за изграждането на ново поколение специалисти, които да разбират храната не просто като източник на енергия, а като средство за здраве, баланс и дълголетие.

Вдъхновяваща среща със студенти

Събитието в Пловдив оставя дълбок емоционален отпечатък и за самата Роу: „Да се срещна с над 600 невероятни студенти беше преживяване, което ще помня завинаги. Те ми казаха, че са се вдъхновили от думите ми, но истината е, че аз бях още по-вдъхновена от тяхната енергия, сила и страст.“

Шеф Роу изрази своята благодарност към всички присъствали, като определи деня като „момент на истинска свързаност, любопитство и надежда за бъдещето“.