Министърката по бедствията й авариите е сред най-заможните русенци.

Дебелият сняг, затрупал страната след настъпването на новата година, за пореден път превърна Емел Етем в най-одумваната министърка у нас. И политици от опозицията, и обикновени хора, обвиняват туркинята, че не си върши добре работата. "Вместо да се бори с ресорните й бедствия, Емел си гледа кефа. Докато от небето се изсипваха тонове сняг, тя бе в отпуска. На всичкото отгоре отказа да прекъсне ваканцията си, въпреки че половината държава бе блокирана от преспите", възмущава се гражданин в един от интернет форумите. ГЕРБ, ДСБ и БЗНС Народен съюз пък настояват за незабавна оставка на министърката на бедствията и авариите.

Няма да се занимаваме с това как Етем си върши работата и върши ли я изобщо. Ще наблегнем на интимния й живот, здравословното й състояние и афинитета й към лукса.
Вицепремиерът и министър по бедствията и авариите бе забелязана преди време да движи в компанията на представителен негър. Двамата дори бяха засечени на банкет при президента. Същата вечер видната ни политичка мюсюлманка носеше рокля с дълбоко деколте, заради каквото в някои ислямски държави наказват сурово жените, а в Нигерия понякога ги замерят и с тежки камъни.
Била ли е Емел интимна със споменатия по-горе чернокож господин, та го е допускала толкова близо до себе си? Едва ли. Проучване на "Контра" показа, че негърът е известен като Африканския лидер на ДПС от столичния жк. "Овча купел". Името му е Сирил Июджи и е по-вероятно да е свързан с Етем единствено по политическа линия.
През последните години в обществото ни пълзяха слухове и за евентуална интимност между тъмнонокосата ДПС министърка и партийния й началник Ахмед Доган. Говореше се, че Етем е била повече от близка и с министъра на вътрешните работи Румен Петков. За дружбата е намеквал и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Петков бил топлата връзка на БСП и ДПС и в турската партия му викали "зетя".
Има ли основание за подобни клюки най-добре си знае самата Емел. Не е изключено тя да е вярна на мъжа си Стефан Тошков. Нищо, че след като се намести в държавната власт знатната туркиня командирова съпруга си далеч от себе си. Той бе назначен на работа в Германия като шеф на нашия посолски комплекс в Берлин. Човекът не знаел немски, но по думите на дипломати се справял отлично със службата. Такова е мнението и на зам. - министъра на външните работи Феим Чаушев: "Тошков е домакин. За него не се изисква да владее езици. От това, което съм чел от посланика ни в Германия Меглена Плугчиева и от лични разговори с нея знам, че тя е страшно доволна от мъжа на Емел. Много работа вършел, много бил полезен. Това са основни критерии."
Семейството на Емел Етем минава за едно от най-заможните в Русе. В крайдунавския град съпрузите притежават 2 апартамента и 3 магазина. Един ден наследник на цялото това богатство ще стане синът им Илиян. Обученият в УНСС младеж влезе преди време в скандалните хроники на медиите ни със своя визита в Япония. Емел заведе чедото си в Страната на изгряващото слънце да гледа мач на футболните ни национали, като възникнаха съмнения доколко е редовно финансирането на междуконтиненталната екскурзия. По-късно водещата на сутрешния bTV блок Анна Цолова дори се осмели да попита в ефир Етем защо е харчила държавни пари за рожбата си. Вместо да отговори, съпартийката на Доган се разяри в студиото и посъветва журналистката да се интересува от "по-важни работи" като 70-ата годишнина на Гражданска защита.
През лятото на 2007-а името на отговарящата за бедствията и авариите министърка беше замесено и в друг "екскурзионен" скандал. Първата дама на ДПС бе засечена да летува с приятелки на ултраскъпия френски Лазурен бряг. В компанията й бе и съпругата на могъщия наш бизнесмен Христо Ковачки - популярната като Пернишката Шер, бивша фолкпевица от село Рударци, Деси Божидарова. Съвместната ваканция на двете дами нямаше как да не породи подозрения. Та нали се мълвеше, че Христо Ковачки е насочил интересите си към усвояване на държавни поръчки и капитали от ЕС. За целта му било необходимо одобрението на правителството и в частност на оглавяваното от Етем министерство на бедствията и авариите.
Още по-скандален е фактът, че докато дясната ръка на Доган отмаряше на скъпарския френски Лазурен бряг (където нощувката струва минимум 300 евро на вечер - б. р.) с Пернишката Шер, част от България бе изпепелена от пожари. Вместо да координира потушаването на огньовете Емел се радваше на луксозния живот в Ница и Монако.
ДПС вицето на Сергей Станишев е родена на 4 март 1958 г. в Исперих, припомнят запознати с биографията й. През 1981-а завършва Висшето техническо училище "Ангел Кънчев" в Русе и получава магистърска степен по технология на машиностроенето. После 11 години работи като конструктор в завод „Найден Киров" в крайдунавския град.
Едва ли през 80-те машинният инженер Емел Етем си е представяла, че през XXI век ще бъде една от най-важните жени в българската държава. По всяка вероятност обаче още тогава е разбирала, че в завод "Найден Киров" не я очаква кой знае какво развитие. Най-много повишение до длъжността началник цех.
Годината е 1990-а. ДПС вече е започнало да се утвърждава ка­то политическа сила с мераци за участие в управлението. Това е и времето, в което КТ "Подкрепа" на Константин Тренчев е на върха на славата си. За да подсигури бъдещето си, Емел се пробва в двете структури. Записва се в ДПС, но влиза и в синдиката като конфедерален секретар.
На парламентарните избори през 1997 г. родената в Исперих етническа туркиня е избрана за депутат от Догановата партия. 3 години по-късно е назначена и за първа заместничка на Сокола.
Отношенията Доган-Етем не винаги са били блестящи, каквито са напоследък, припомнят политически наблюдатели. Преди вота от 2001-а Емел бе зачеркната от началника си като водачка на кандидатдепутатския списък на Движението за права и свободи в Разград. Причината? Доган я заподозря, че е пререждала листата зад гърба му. Седмица по-късно Сокола прости прегрешението на машинната инженерка и я върна начело на бюлетината. "Иш Алах! Дай, Боже, на Ахмед крепко здраве и дълголетие!", възкликна развълнувана Етем след добрата развръзка.
Откакто се занимава с партийни и държавни дела, отговарящата за бедствията и авариите министърка е занемарила грижите за здравето си, алармират нейни колеги. В последните години тя била поваляна на няколко пъти от тежки пневмонии. Налагало й е се е да лежи дори и по болници, за да лекува възпалените си дробове. През пролетта на 2005-а видната депесарка била забелязана и да куцука в сградата на Народното събрание. Тогава току що била претърпяла операция на ходилото - доктори й открили изкривена кост в долния крайник.
И ако със здравето си Емел не би могла да се похвали, то с външния си вид определено прави добро впечатление. В началото отворихме дума за ефектната й рокля с дълбоко деколте, с която туркинята събрала очите на гостите на президентски банкет. Остава да допълним, че забележителни са и много други тоалети в гардероба й. Също й парфюмите й. "Българският гражданин се грижи добре за благоуханието си, доколкото му позволява кесията", скромно повдига рамене вицето.