Андреа е от певиците в родния попфолк, които се представят с артистичен псеводоним. Тя се казва Теодора, но когато стартира кариерата й, на сцената вече има изпълнителка с такова име и се налага да се прекръсти. Затова и избира част от фамилията си - Андреева за свой псевдоним.
Певицата на "Пайнер" е родена на 23 януари 1987 година и е зодия Водолей. През 2002 година получава короната на конкурса "Мис София", а през 2005-а става "Мис Туризъм България". 21-годишната блондинка обаче реши да загърби моделството и пожела да гради кариера на певица. Вече се радва и на първия си албум " Огън в кръвта ". Тя ще е една от участничките в националното турне на телевизия "Планета". Има сериозна връзка с боксьора Кубрат Пулев.

- Андреа, ти ще откриеш турнето на "Планета" и на всички концерти ще пееш първа. Това е голяма отговорност.

- Наистина е така. Направила съм всичко възможно да се представя на ниво. Искам това да е запомнящо се шоу. Работя с най-добрия балет в България според мен - "Веда джуниър . Това, което ще предложим на публиката е истински спектакъл.

- Разбрах, че твоята изява ще е като мюзикъл. Така ли е?

- Идеята е в началото на шоуто да бъдем с маски и наметала. Хрумна ми, като гледах филма "Фантомът от Операта".

- Ти записа парче с румънския композитор и певец Кости. Не те ли притеснява, че той направи дует с други наши изпълнители?

- Не, напротив. Песента му ме грабна и нямаше как да не пожелая да я направим заедно. Смятаме да представим нашия дует и в Румъния.

- Ти си голяма работохоличка. Постоянно записваш, снимаш клипове...

- Постоянството е задължително във всяко нещо, с което се захванеш.

- Смяташ ли, че ако певецът режисьор Людмил Иларионов-Люси не ти бе дал рамо, кариерата ти щеше да се развие по този начин?

- Дължа много на Люси. Не е достатъчно само да си упорит в работата, важното е да имаш късмет, да попаднеш на правилните хора. Вярвам в съдбата и явно ми е било писано това. Люси продължава да ми помага много.

- Говори се обаче, че ако баща ти не те е подкрепил финансово, е нямало да направиш всичко, което си постигнала до момента.

- С който и бизнес да се захванеш, трябва да имаш начален капитал. Само че ако нямаш качества, ако не си упорит и ако не успееш да впечатлиш публиката, няма нищо да се получи. Хората казват: "Тя е успяла, защото са й дали пари!" Нека обаче се замислят дали е единствено заради това. В живота само с пари нещата не стават. Човек трябва да е талантлив и да покаже качествата си.

- Обижда ли те, като някой каже, че фолкпевиците нямат глас и залагат само на визия?

- Не. Нормално е да има както положителни, така и негативни оценки. Всеки млад изпълнител изживява по-тежко подобни изказвания, но когато се утвърди - не им обръща голямо внимание.

- А действително ли компютърът работи много по време на записите, за да оправи пеенето?

- Колкото и да работи компютърът, той не прави чудеса! Не може да ти даде глас, нито да създаде емоцията при пеенето.

- В клиповете си много артистична. Трябва да кандидатстваш в НАТФИЗ. Получи ли вече предложение да се снимаш във филми?

- Не, но и други са ми казвали, че трябва да кандидатствам в НАТФИЗ. При мен явно този талант е по наследство. Баба ми Тодорка Ахтарова е работила като актриса и помощник-режисьор в Народния театър. Аз съм кръстена на нея. Прабаба ми пък е била оперетна певица.

- Каква роля в киното би искала да изиграеш?

- Може би на наемен убиец. Гледах наскоро филм с Анджелина Джоли и много ме впечатли нейната роля.

- Сигурно ти е писнало да те разпитват за връзката ти с боксьора Кубрат Пулев, но и аз няма да пропусна тази тема. Как вървят нещата при вас? Заедно ли сте? Не сте ли?

- Забавно ми е като пишат, че се разделяме. Заедно сме, но напоследък много по-рядко се виждаме. Аз се готвя за турнето, а на него му предстои участие на Олимпиадата в Пекин и тренира по два пъти на ден.

- Написаха, че нямате време дори за секс...

- Е, чак пък толкова! Човек винаги може да намери време за тези неща.

-Не отмина ли еуфорията, която имахте в началото на връзката преди две години?

- Обичам винаги да съм в еуфория. При Кубрат също е така. Щастливи сме в любовта.

- Кое е най-романтичното изживяване, което сте си подарили?

- Искало ми се е да имаме повече романични моменти, когато сме само двамата. Например досега не сме почивали заедно в чужбина без да сме заобиколени от други хора. Това винаги ми е липсвало в нашата връзка.
Най-романтичното ми изживяне с Кубрат бе, когато една седмица след запознанството ни отидохме на море. Тогава усетих, че искам да съм с него завинаги.

- На промоцията ти те видяхме като булка. Кога ще се случи това в реалния живот?

- Рано е още за такава стъпка. Само мога да кажа, че ако тръгна да се омъжвам, Кубрат е човекът,с когото бих го направила.

- Когато един мъж е агресивен на ринга, какъв е с любимата си жена?

- Към мен е нежен и внимателен, но когато трябва е агресивен.

- Да не те е удрял?

- Е, не. В агресията има и чар. Не съм от жените, които обичат нежни мъже.

- Откакто си с Кубрат, някой позволява ли си е да те сваля?

- Рядко се случва някой да се опитва. Ако го направи, ентусиазмът му бързо отминава.

- Ти сто процента ли си предана, когато имаш сериозна връзка?

- Питаш ме дали съм вярна? Когато си с един човек, е редно да си само с него. Ако той не те задоволява и не те кара да се чувстваш добре, то по-хубаво да се разделите. Гадно е да сис някой, с когото не си щастлив. Това само те затормозява още повече. На мен няма нещо, което да ми липсва и да го търся другаде. Откакто съм с Кубрат не съм се заглеждала по други мъже.

- Ако отворим вратата на дома ти без предупреждение, каква Андреа ще видим там?

- Може и да не ме намерите. Нямам време да си стоя вкъщи.

- Преди да станеш певица, бе модел. Тогава се представяше с истинското си име Теодора Андреева. Сега обаче всички се обръщат към теб с Андреа. Притеснява ли те, че хората ще забравят как се казваш?

- До такава степен свикнах с името Андреа, че вече не ми прави впечатление. Най-близките ми продължават да ми казват Теодора.

- Ще си смениш ли личната карта?

- Не. Аз си харесвам името.

- Защо направи снимките за "Плейбой"? Какво искаше да покажеш с тях?

- Не мисля, че съм показала нещо кой знае какво. Като модел съм снимала много фотосесии по бельо и сега не съм направила нещо по-различно или ново за мен. В снимките няма нищо вулгарно. Аз може да съм се показала в това списание, но съм по-свита и морална. Не съм толкова разкрепостена, колкото вероятно си мислят някои.

- Знаеш ли вицове за блондинки?

- Обичам да разказвам вицове, но за блондинки не знам много.

- Стигат ли ти гардеробите за дрехите, които имаш?

- Нямам гардероб, а цяла стая.

- Дай да погледнем в бъдещето. Как се виждаш след десет години?

- Страх ме е да гледам в бъдещето. Съдбата ни е предначертана и това, което ти се случва не го решаваш ти. Мога да ти кажа как бих искала да се видя - с малко дете, семейство, с човека, с когото съм в момента и с достойна кариера.

- А коя е най-щурата постъпка, която си правила досега?

- Като малка бях доста луда. Много се биех. Още не бях взела книжка, а карах кола. Возех се на мотори, въпреки че баща ми забраняваше. Сега вече съм по-улегнала. На моменти дивото в мен излиза наяве, но само ако му позволя.

- Накрая - фен ли си на певицата Андреа?

- Не мога да кажа, че съм влюбена в себе си. Гледам да се усъвършенствам, а не да се наслаждавам на постигнатото до този момент.