В биографична книга майката на Бритни, Лин Спиърс разкрива пикантни неща от живота на дъщеря си. Най-шокиращият факт, който Лин описва в книгата, озаглавена Through The Storm: A Real Tale Of Fame And Family In A Tabloid World, е че Бритни е загубила девствеността си едва на 14 г. , момчето „открехнало“ дъщеря й било 18-годишен футболист от училището на бъдещата звезда.
На 13 г. Бритни започнала да прекалява с алкохола, а на 15 г. за пръв път употребила наркотици. Семейството й било шокирано, когато на 16 г. Бритни е хваната с кокаин и канабис на частен самолет.
Лин споделя, че съжалява, че е изпуснала от контрол кариерата на дъщеря си и е позволила на продуцентите й да я рекламират като сексуален обект. Друг интересен факт от книгата е, че Лин разрешила на 16-годишната Бритни да преспи с тогавашния си приятел Джъстин Тимбърлейк, но след това поддържала историята за девствеността на дъщеря си.


Официално шокиращата биографична книга ще излезе на пазара на 16 септември, но таблоидите вече са успяли да се доберат до най-пикантните неща. Първоначално книгата бе предвидена като наръчник за млади майки, които не знаят как да възпитават децата си. След забременяването на 16-годишната дъщеря на Лин Спиърс, Джейми Лин, обаче цялостната концепция зае изповеден характер.