При стрелба от минаваща кола в ж.к. "Надежда"-6 простреляха вуйчото на Азис - 57-годишният Христо Върбанов-Папата и 32-годишната Г.П., приятелка на сина му. И двамата са без опасност за живота, съобщиха от МВР. В 9.51 часа в столичната полиция е получен сигнал за инцидент в столичния ж.к."Надежда"-6. По първоначална информация, от минаващ автомобил е стреляно по кола "Ауди А-4", в която били Христо Върбанов-Папата и приятелката на сина му.

Потърпевшите са роми. По-сериозно е пострадала жената - простреляна е в ръката, мъжът е с одраскване по главата. Двамата са криминално проявени. Тя е регистрирана за кражби, а той - за заплаха за убийство, телесни повреди, хулиганство и самоуправство. По сведения на пострадалите, те изчаквали в колата пристигането на адвоката им, за да влязат по работа в намиращия се наблизо офис на транспортна фирма, когато от преминаващ автомобил започнала безразборна стрелба. 

Стрелецът е бил с тъмна кола. По случая работят криминалисти от Девето РУ и СДВР. Районът е заграден и предстои оглед. Двамата пострадали са откарани за оказване на медицинска помощ. Работата по изясняването на инцидента продължава.

Източник: Blitz.bg