Наш готвач ще подслади Мадона с десерта за шейхове "омали". Топкулинарът Митко Клаклов ще приготви ориенталското блюдо за поп кралицата, която пристига у нас за концерта си през август.

Клаклов е главен готвач на ресторант "Истанбул" и ще бъде дясната ръка на шестимата гастрономи, които мис Чиконе води със себе си. Вече имаме концепция за нейното меню, издаде сдържано Клаклов.

Той гостува на тузарския ресторант "Сезони" във Варна, където в следващите два дни ще презентира уникална средиземноморска кухня. Майсторът се е сдобил с оригиналната рецепта за "омали" от личния готвач на шейха на Саудитска Арабия. Автентичният десерт се прави от бял хляб с крем карамел, стафиди и сладко от боровинки или ягоди. Българският готвач ще го забърка обаче с козунак. Сред редовните клиенти и ценители на неговите ориенталски ястия в "Истанбул", който е в столичния хотел "Кемпински-Зографски", са Слави, Азис и Симеон. Наскоро роден бизнесмен поръчал 5 лобстера за предястие на 60-те си гости. Доставили ги по 700 лв. на килограм със самолет. Раците били живи, но зашеметени, защото са много опасни. Най-голямата атракция била при сервирането им, когато пет келнери носели на поднос по един огромен рак, пише в. "Стандарт".

Варненският ресторант "Сезони", където сега гостува Клаклов, е собственост на Желязко Каракашев - шеф-готвач на "Евроток" и възпитаник на швейцарската и немска школа. Неотдавна в заведението е бил главният готвач на белгийския принц Филип. Специално за варненци Митко Клаклов ще приготви средиземноморското меню, за което е поръчал рибите червен убиец, синегрида и морски език.