Преслава направи изненадващо признание в новия брой на списание „Нов фолк". Тя гостува в рубриката Неудобен въпрос, в която читателите разпитват изпълнителите за всичко, което ги интересува. 

На въпроса на Красимир Павлинов от Ботевград „Кой изпълнител ти липсваше на турнето тази година (от тези, които не присъстваха)?", Преслава отговори, че първичната й реакция е Галена (всички знаем за приятелските им отношения), а след това добави: „Знаеш ли какво ми липсва, макар че може би ще ти прозвучи много странно? Няма да забравя навремето Ивана как закриваше турнетата - силни песни, силно присъствие на сцената, тя много владееше публиката, караше ги да си хвърлят тениските, да полудяват... Аз го давам по-скромно. Не искам да омаловажавам себе си, но аз се забавлявам заедно с тях, докато тя... Просто стоеше по един по-различен начин на сцената, пълнеше я. Помня на една от песните си казваше на хората да погледнат към небето и да си пожелаят нещо - аз самата съм си пожелавала... Така ми е влизала под кожата! Ето това закриване на Ивана ми липсва".

Откровена до край, Преслава отговори и на въпроси, свързани с Глория, с Камелия, с бившия й приятел Петко, с Коко Динев, разкри коя от новите си песни ще клипира, кои парчета на колеги това лято харесва, какво е любимото й занимание в Пловдив и защо не обича да ходи на плаж.