Известният шоумен и телевизионен водещ Слави Трифонов и актрисата Мая Новоселска нарушиха дългото си мълчание и проговорят за първи път от няколко години пред българска медия. В новия брой на списание L'Europeo Дългия и звездата от „Улицата" откровено говорят за чалга, джаз, политици и медии в България, съобщават от изданието.

Единственият проблем е, че Дългия даже не им е разрешил да го снимат като хората и единствената снимка е в кабинета му, в профил. Ама, ние снимки на Трифонов имаме оттук до хоризонта. В интервюто той говори и за свирки. В тази връзка, ако бяхме на мястото на колегите, щяхме да го питаме защо захапа яростно Бойко Борисов, който му беше пръв приятел доскоро, две седмици преди изборите. А точно в нощта срещу тях направи цяло предаване, в което сценаристите да го нападат. Също бихме се поинтересували дали зад това не стои дългата ръка на Румен Петков в частност, а и на БСП като цяло. И защо през почти цялото премиерстване на Станишев почти забрави за политическата сатира. Ей такива работи. Ще го попитаме и ние, ама да видим сега какво предлагат колегите.

От интервюто със Слави Трифонов:

„На Бойко Борисов сигурно му е неприятно сега, че го иронизираме. Аз го познавам от много години и много пъти приятелски сме излизали и дори е идвал на гости в Учин дол на майка ми и на баща ми. Но в момента, в който той започна да се облича във все повече власт, е съвсем естествено аз и хората, с които работя, да бъдем, айде да използвам още една модерна дума - коректив. Нормално е да посочваме някакви недостатъци и да критикуваме, това е същността на медията. А и журналистите ме отвращават, когато започнат да правят свирки. Просто разбери, френската любов е ужасно красиво нещо. Много ми е приятно и да ми правят, и да правя. Но на жени."

„Богат е субективно понятие. Един е богат с родителите си. Друг с децата си, с приятелите си, със 100 лева на месец. Трети пък е беден с един милион на месец. Аз лично не се чувствам нито богат, нито беден. Аз се чувствам смислено. А това е много важно. Много по-важно е между богат, беден, известен, неизвестен, самотен и несамотен, по-важно е да се определяш като смислен. Тоест, аз намирам смисъл в това, което правя. Иначе щеше да е ужасно бедно, глупаво и безсмислено да живееш. Ако си богат, а не се чувстваш смислено. Това е един унищожителен парадокс.

Тези понятия като богат, прочут не ме вълнуват. Защото, ако те интересува славата, ти си роб. Ако те интересуват парите, ти не си роб, ти си два пъти по-голям роб. Ако те интересуват жените като модел на притежание, ти си три пъти по-голям роб. Ако теб те вълнува властта, ти си най-големият роб на света. А пък аз нито съм роб, нито искам да бъда. Мен ме интересува процесът. Процесът на създаване на нещо, не толкова резултатът."

Снимка: Avtora.com