Малко след като слезе от сцената в Клисура, Ивана, която бе специален гост на Втория събор на българите по света, даде ексклузивно интервю за радио . В директен ефир тя заяви, че това е най-емоционалният празник, на който е станала съпричастна.

Певицата поздрави организаторите за идеята да събират българите по света на такива тържества:

"Днес беше изумително, толкова много усмихнати хора отдавна не бях виждала, толкова щастливи хора. Те се връщат и казват, че остават в България. Има и такива, които са за малко тук, само за лятото, но с такова настроение... Още съм под влиянието на настроението от срещата. Празникът приключи, но хората са на групички, говорят си, запознават се. Те са от цяла Европа, има от Щатите. Срещат се, сменят телефони, адреси. Браво на организаторите, на Емо и на Миро от ЕКО комплекс "Клисура", защото това е инициатива, която поеха преди 2 години. 2007 година направихме първия събор в Лондон и сега вече в България. Просто добра инициатива. Емил казваше: "Време е и ние да имаме общност на българите, както имат сърбите, както имат гърците, както правят и евреите навсякъде по света."

Тук срещата беше по-емоционална. В Лондон първия път беше и по-новаторско, и непрекъснато имаше забрани за силата на звука. Тъкмо се развихрихме, направихме едно хубаво, голямо хоро, и трябваше да се спре. Имаше неща, които не позволяваха да си се забавляваме по български, а тук беше нещо, което отдавна не бях виждала." - разказа Ивана.