Ето и втората част на интервюто с Галена, което вчера направи Емилия Стоянова за радио

- Кога влизаш в студио да записваш нови песни?

- Може би другата седмица, след 25 август. Имам две напълно готови песни, които мога да запиша. Един текст, който трябва да запиша на една гръцка балада. Росен Димитров ми пише текст на една по-забавна, по-динамична песен, от Митко Петров чакам една бърза песен, общо взето съм се подготвила добре. Още преди малкият да се роди си бях набелязала някои песни, някакви идеи съм имала, сега вече почти ги осъществявам.

- Значи в началото на септември бихме могли да очакваме някой нов сингъл да се появи?

- Края на септември, към средата ще заснемем видеоклип. Още малко да се възстановя от раждането. Сега съм си поставила една по-строга диета, хранителен режим, с който мисля, че ще вляза във форма. Като стъпя на сцената да бъда така, както съм слязла, да съм динамична, да не се притеснявам от нещо, да нямам някакви комплекси.

- Каква е диетата, от наш диетолог или някой от световно признатите?

- Не съм човек, който може да спазва чак толкова строга диета. Залагам изцяло на плодове и зеленчуци, и това е нещо, с което изцяло аз отслабвам. Не мога да си поставя такива - сутрин сега ще ям 100 гр. от това или пък вечер от друго. Винаги съм отслабвала с поставени от мен диети, като си наложа нещо. Общо взето отслабвам единствено с глад, моята диета е това и масажчетата. Надявам се, че ще ми остане малко време да спортувам.

- Беше във върхов период на кариерата си, когато забременя. Това по някакъв начин притесни ли те, че ще позагубиш позиции?

- Ще излъжа, ако кажа, че не съм се замисляла. Нормално е. Но нещото, тогава така разсъждавах, нещото, което ще се появи на бял свят, наистина си заслужава и ще промени целия ми живот. Хората, които ме обичат, които ме подкрепят, мисля че ще ме обичат повече, отколкото преди са ме обичали.

- Чуваме го пак Стефчо.

- Малкият Стефчо недоволства. Кажи, мамо... /смеейки се Галена заговаря на бебето/

- Говориш ли му, общуваш ли с него?

- Много му говоря, много му пея, "Хей, ръчички" му е любимата песен. Забелязала съм, че като е при друг и ако се чувам аз отнякъде, той показва с поглед, с главичка, върти се да ме види къде съм. Просто усетът към майката е вроден, но гласовете, които е чувал през цялата бременност, са му много познати. Реагира и на песничките като му пея, усмихва се, вдига ръчички, ритка с краченца и напоследък взе да си отпуска повече гласа като реве, има доста силен глас.

- Кои от колегите ти вече са ти гостували?

- Ние се събрахме с наши близки да почерпим за здравето на Стефчо. Галин беше обещал, че ще "срути" цяло Търново, когато се роди малкият, но докато беше в кувьоз не се е делил от нас и каза: "Когато жена ми и детето излязат от болницата, тогава ще мисля за банкети". Така решихме да почерпим за негово здраве. Вкъщи единствено Емилия е идвала, на другия ден след турнето във Велико Търново, като млада майка. Иначе съм поканила Малина, Мария, Преслава и съм казала на всички, които имат участие, знам, че е много натоварено лятото, да заповядат вкъщи, много ще се радвам, защото знам, че е много важна орисията на едно малко бебе, да му пожелаят нещо.

- Точно така. Азис имаше някое и друго участие при вас в "Калояновата крепост", не ви ли хрумна някой дует да направите с него?

- Участието на Азис в последния момент отпадна, тъй като и на него му излезе ангажимент. Надявам се, че занапред ще има възможността да гостува в Крепостта, но знаеш, че ангажирани хора сме, винаги се случва... И на мен ми се е случвало някой път да не мога да откликна веднага, да се случи нещо в последния момент или здравословно, или уважителна причина, поради която не мога да отида на участие.

- С Малина направихте две песни, втората е хитът, нали така?

- Да, и аз така забелязах напоследък. Доста добре се приема и аз много залагах на нея. Като чуеш това парче няма как да не ти се доиска да станеш да танцуваш. Особено онази вечер в Слънчев бряг, пускат си песни, хората танцуват, забавляват се и изведнъж като почна "Мой", два пъти я пуснаха, виждаш как адреналинът се покачва и започват да скачат като че ли летят хората.

- Преди това с "Експоуз", Борето Дали... Май само с най-близкия ти човек сред колегите - Преслава, не си записала песен, така се случи ли?

- Общо взето, да. Дуетите между жени като че ли се получават по-трудно. С Преслава веднъж бяхме говорили, но така се случи тогава, тя записва с Борис, аз с Малина, може би по-нататък... Ще се радвам много. Аз и на нея съм ú казвала, че съм ú най-голямата фенка и много ще се радвам да запишем някоя песен. Това ще се изкоментира доста, ако направим, ще изберем хубава песен, наистина нещо, което да остане във времето.

- Вие сте много близки с нея, приятелки сте, кога за последно се чухте?

С нея не можем да се виждаме, тъй като тя е много ангажирана, аз бях много ангажирана покрай малкия, бях всеки ден в болницата в Плевен. Чувахме се няколко пъти, дори Галин вчера разговаря с нея да пее в Крепостта на Нова година. Галин ми казва: "Ако искаш остани да празнувате заедно на Нова година", но пък толкова съм се затъжила за сцената, че може би и аз ще поема няколко участия. Нея съм я поканила, когато има път към Варна или Добрич, да се отбие тук в Търново и да може да се видим, да види малкия. И тя също има голямо желание, но времето е много ограничено.

- Плануваш ли нов музикален албум, кога трябва да излезе, или е твърде рано?

- Честно казано не е твърде рано, защото миналата година "След 12" - последната ми песен беше "Сто пъти", която влезе в албума и след това "Дозата". Най-големите ми хитове не са събрани в албум - двата дуета с Малина, "Дяволът ме кара", "Дозата", "Нещастница" и сега с новите песни, които подготвям, мисля, че ще се заформи много добър албум. Няма да казвам срок, но се надявам до края на годината да стане. Нещо като Коледен подарък и за малкия Стефчо, за мен самата, за всички фенове, да ги зарадвам и да усетят завръщането ми. Надявам се, че много съм им липсвала, въпреки че така бях направила да не се усети отсъствието ми с песните, които бях пуснала точно преди началото на лятото, за да могат да се забавляват и на мои песни.

- За малкия ще има ли някоя специална песен, поръчала ли си на някой от авторите да напишат такава?

- Все още не съм поръчала и ще почакам малко да поотрасне, за да може и той да усети тази песен и да заснема клип, заедно с него. Много искам да остане един спомен за него и като направим нещо, наистина да е много интересно и за всички майки. Да се гордеят с децата си и да се раждат повече деца в България, защото е много важно и няма нищо по-хубаво от това.