Сали Брукс от Брукс & Брукс, Лондон, е международно признат експерт за косите, посветен на улавянето на същината на модните тенденции.

Тя е работила за ревюта на международно признати дизайнери като Александър Маккуин и Хюсеин Калаян. Нейната работа, удостоена с много награди, и впечатляващите й снимки на модели са вдъхновение за последователите на модата по целия свят.

Сали Брукс е работила за списания като Vogue, Elle и Cosmopolitan. Нейни известни клиенти са Джулиан Мур и Сиена Милър.  

Салонът на Сали Брукс се намира в сърцето на Лондон и часовете й са напълно заети.
 
“Забавно е да се работи за шоу или фотографска сесия,” обяснява Сали. „Но най-голямата ми тръпка е да правя прическите на обикновени хора. Обичам да създавам визии, които подхождат на структурата на косата, на съответния тип човек и неговия начин на живот.”

Сали Брукс е международен арт директор на NIVEA Hair и като такъв тя подпомага марката със своя уникален креативен талант. Експерт в предвиждането на новите тенденции, тя комбинира своята артистичност и визия при подготовката на тази уникална колекция от прически за NIVEA за сезон есен/зима ‘09.

“Този сезон е истинско удоволствие да се работи, тъй като той предлага неограничено разнообразие,” казва Сали. “Бляскави късо подстригани обемни прически, по-дълга коса, която се спуска върху раменете, забавна къдрава коса – със сигурност има прическа, която ще ви подхожда идеално. Косата може да бъде със или без бретон, повдигната нагоре или свободно падаща, важно е нейното добро състояние и структура, и наличието на много обем!”

Обемът е ключов за всички тези прически, независимо дали е изграден в корените или по дължината на косата, дали е в основата на големи или малки къдрици или формира структурата на повдигнати прически.

Есен/зима ‘09 отразява женственост, ободряваща енергия, свобода със съвременна интерпретация на красивата коса, която изисква най-добрите продукти за грижа, подхранване и стилизиране.

Новата геометрия

Вдъхновение
На ревюто есен-зима ‘09 на Халстън в Ню Йорк изпъкна един икономичен стил. Този външен вид вдъхва хладно, но изтънчено достойнство.

Характерна прическа

Тази обгръщаща главата етажирана прическа е изключително женствена и изпълнена със секси обем. Можете да я носите загладена или да я разрошите с пръсти за по-алтернативно излъчване.

Как да постигнете тази прическа

След измиване на косата с шампоан и подхранване с балсам, нанесете пяна за обем и я разпределете равномерно от корените до краищата. Изсушете със сешоар и голяма кръгла термо-четка, която придава допълнителен обем, като за целта отделяте горната част от косата. Изтегляйте косата в посока към лицето и към темето, за да запазите обема, създаден от пяната и от сушенето.

Започнете работа в горната част на косата с плоска четка, като сушите в кръг, за да може косата да получи повече обем и да не се разделя на части. Накрая дооформете, като използвате малко крем-гел, за да придадете повече структура и блясък.

Продукти

•    Volume Sensation шампоан и балсам
•    Volume Sensation стилизираща пяна за обем
•    Volume Sensation Root Lifter - лосион за повдигане на косата в корените
•    Крем-гел

Съвети
Важно е да създадем повече обем в горната част на главата, докато на тила и отстрани косата остава гладка. Старайте се да захващате косата от корените, когато работите с четката, като първо повдигате косата нагоре и след това изтегляте напред към лицето, така че да се създаде устойчивост при корените.
 

Очаквайте продължение