Американският сериал "Дързост и красота" спечели "Еми" в карегория най-добър драматичен сериал, съобщи Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Това е първи подобен успех за тази сапунена опера, която се излъчва по телевизия Си Би Ес от 22 години. Става дума и за впечатляващ успех за изпълнителния продуцент Брадли Бел, чийто баща Уилям е сред създателите на шоуто "The Young and the Restless", което бе отличено 7 пъти в същата категория.

Майката на Брадли - Лий Филип, е работила заедно със съпруга си, който вече не е между живите, както и над шоуто на сина си. Сега тя приветства успеха на Брадли.

Много е вълнуващо, защото израснах с това шоу, заяви Брадли Бел. Успехът е още по-хубав след 22 години. Смятам, че духът на баща ми все още е тук, допълни той.

Наградата за водеща актриса в драматичен сериал спечели Сюзън Хаскел за "One Life to Live", а отличието за водещ актьор в драматичен сериал бе присъдено на Крисчън Леблан за "The Young and the Restless". Наградата за актриса в поддържаща роля в драматичен сериал получи Тамара Браун за "Days of Our Lives", докато отличието за актьор в поддържаща роля в драматичен сериал си поделиха Винсънт Иризари за "Всички мои деца" и Джеф Брансън за "Guiding Light".

Церемонията по връчването на 36-ите телевизионни награди "Еми" се състоя в историческия театър "Орфей" в центъра на Лос Анджелис, след като доскоро се организираше в театър "Кодак" в Холивуд.