В “потъващия град” беше открит тържествено 66-ият Международен кинофестивал. Кой пръв излезе на червения килим и какви филми ще гледат журито и гостите на фестивала през идните дни?

66-ият Венециански кинофестивал беше открит с филма на италианския режисьор Джузепе Торнаторе “Баария”. За съжаление, една от най-колоритните героини от тази история за сицилианската мафия – Моника Белучи – не дойде за фестивала.

За сметка на това с екипа на “Баария” на червения килим позира ослепителната Ева Мендес, облечена в Dolce & Gabbana. Премиерата на филма, в който актрисата участва, щеше да се състои чак след два дни, но как би могла да пропусне откриването?

През първия ден Ева Мендес беше единствената голяма звезда. Но гостите с нетърпение очакваха пристигането на Чарлийз Терон, Джордж Клуни, Мат Деймън, Никълъс Кейдж и много други. 

Сред най-интересните премиери на фестивала са “Информаторът” с Мат Деймън, “Пътят” с Шарлийз Терън и “Капитализъм – историята на една любов” на скандалния режисьор Майкъл Мур.

В момента фестивалът е в разгара си, като най-голям хит стана “Лошият лейтенант” с Ева Мендес и Никълъс Кейдж, режисиран от Върнър Херцог.

Парис Хилтън пък дойде да подкрепи Дъг Райнхард, с когото отново има връзка, а Мелани Браун придружи на фестивала съпруга си.

Тилда Суинтън представи новия си филм “Аз - любов”, заснет от отдавнашния й приятел Лука Гуаданино, италиански режисьор.

Поклонниците на киното посрещнаха с аплодисменти и очарователната Изабел Юпер, и екипа на филма “Белия материал”, оглавен от Кристоф Ламбер.

Не беше пренебрегнат и Майкъл Мур, който както винаги изпъкна на фестивала със скандален филм – “Капитализъм – историята на една любов”.

Снимки: Getty Images / Guliver