Тя вече е нещо повече от бившето гадже на Дичо от Д2. Вече си е Диляна Попова, моделката със сините очи и ръст от 171 см. Със сигурност е една от най-красивите жени у нас, а в подкрепа на това говори и фактът, че през ум не й минава да участва в "Мис България".

Може да позира по бельо за мъжки списания, но твърди, че е притеснителна. Сега се учи да замайва погледите с танци във "ВИП денс" по Нова тв. В стремежа й към съвършенство на дансинга режимът й се свежда само до спане и тренировки.

Красавицата говори с топлина в гласа за сестра си Елиза, която се грижи за макиажа й преди снимки. Освен на танците и подиума Диляна ще се отдаде и на киното. Тя е сред главните героини в нов български филм. Има собствено ателие и нищо чудно скоро да ни изненада с първата си модна колекция.

- Диляна, колко килограма свали покрай репетициите си за танците във "ВИП денс" по Нова тв? Водещият Милен Цветков вече обяви, че за 2 седмици е 2 кг надолу.

- Не съм се мерила, това не е било моята цел, когато се захванах с този проект. Но наистина усещам, че съм отслабнала. Тренировките ни са много натоварени, всеки ден танцуваме поне 7-8 часа. Непрекъснато ходя по анцуг и не мога да преценя дали дрехите ще ми паднат.

- Какво се случва с останалите ти ангажименти, докато си по цял ден в залата?

- Взех си малко почивка от тях. Нямам абсолютно никакъв физически шанс да правя нещо друго. От 2-3 седмици насам режимът ми е следният - ставам, закусвам, тренирам, прибирам се, вечерям, лягам и спя. И на сутринта отново същото.

- И няма никакво време за дискотека, за да покажеш наученото?

- Не, абсурд.

- Какво от стъпките, които досега пробва, ти се стори най-трудното?

- Още не знам, но предполагам, че ще са от латинотанците, защото става дума за точни стъпки и движения.

- Какъв е шансът точно ти и Боби - по-известен като Урсула, с партньорите ви Петя и Деан да станете любимите танцьори на България?

- Още е много рано, за това може да се говори поне в средата на състезанието. Все пак трябва да си изградим някаква представа за другите танцьори и какво могат те.

- А каква е възможността да се скарате с Урсула?

- Нямам проблеми с него и за момента не се притеснявам от подобна възможност. Имаме много добри отношения между четиримата и мисля, че точно това ни прави екип.

- Защо се съгласи да участваш във "ВИП денс"?

- Всяко момиче си мечтае като малка за танци-манци и моделски истории, актриси. А и аз имам специално отношение към музиката и танците. Винаги съм искала да науча нещо. И все пак - да преборя и това усещане. Никога не съм била толкова активна, все пак моята работа - моделската, е по-статична. Трябва да се преборя и с други неща. Аз например съм притеснителна на сцената...

- Толкова секси манекенка, която позира по бельо, може да е притеснителна?

- Може.

- И какво те кара да се изчервяваш?

- Не, не се изчервявам. Притеснителна съм, но това не означава, че ако някой ми каже две думи и вече се изчервявам. Работя с толкова много хора и непрекъснато се срещам с нови. Малко или много съм се оформила като характер, но за някои неща, които не съм сигурна, може да се притесня. Предполагам, че по-натам ще се отпуснем и пречупим от вълнението на дансинга.

- Получила си роля в един от новите родни филми - Love.net. Каква ще играеш там?

- Момичето се казва Ники. Тя е студентка, обича да влиза в сайтове за запознанства. И когато си харесва някого, излиза на среща с него.

- В живота правила ли си го?

- Не. Не влизам в такъв тип сайтове и няма начин.

- Според допитване в сайта View Sofia ти си най-красивата българка. А кой е най-красивият българин в личната ти класация?

- Не мога да посоча конкретно име. Аз не си падам по хубавци. За мен е най-важно мъжът да има чар, да има харизматичност. Българин не мога да посоча, но виж, в световен мащаб, мога да кажа, че харесвам Роби Уилямс много.

- Работила си в чужбина, била си на корицата на различни списания... Какво ти е отношението към конкурсите за красота? Би ли се включила в борба за титлата "Мис България"? У нас онези, които вземат короната, са с... дискусионна красота.

- Не ме вълнуват такъв тип конкурси и не съм имала никакво желание да участвам в тях. Нямам представа и дали въобще се купуват титлите...

- Но пък се говори за ценоразпис сред манекенките и моделките...

- Нямам представа как се случват тези неща. И аз съм чувала, но не знам нищо повече.

- На теб някой предлагал ли ти е пари, за да излезете на среща?

- Не.

- А ти на кого би предложила пари да вечеряш с него или с нея?

- Не ми се е налагало да правя такова неща. Ако съм имала някакво намерение, щях да го направя. Не мисля, че може да спечелиш някого, като го купиш. Ако искам да съм с някого, бих се запознала и ако си допаднем, можем да излезем.

- Ти си 171 см, а колко са най-високите ти токчета?

- Обичам да ходя на ниски обувки, обикновено движа с маратонки. Нямам високи платформи, нито много високи токчета.

- Завършила си моден дизайн. Шиеш ли си дрехите сама?

- Много от тоалетите, които купувам, си преправям, допълвам, за да внеса собствен стил. Но като цяло още не шия.

- Кога ще си готова с твоя собствена колекция?

- Първо да си снимам филма. Иначе имам вече готово ателие, което чака някой да влезе и да работи в него. Вероятно това ще стане около Нова година. А за собствена колекция може да говорим догодина.

- Лятото беше засечена от папараци на морето със сестра си Елиза. Каква е тя, разкажи малко за нея?

- Разликата ни е 3 г. и половина. Професионална гримьорка е и винаги тя ме разкрасява за снимки. Не само защото ми е сестра, а защото се чувствам добре, когато тя ме гримира. И за "ВИП денс" също... Иначе си има свои клиенти, но и аз й помагам с каквото мога. Двете сме много близки.

- В стари интервюта споделяш, че си искала да станеш млада майка. На какъв акъл си сега?

- Много искам да имам дете. Но тези неща се случват. Не е да щракнеш с пръсти и да кажеш - сега ще имаме дете...

- Легенди се носят за красотата на плевенските жени. Ти кога усети, че можеш да печелиш пари от хубостта си?

- Може би, след като прецених, че мога да се занимавам с мода. Това стана някъде към 19-ата ми годишнина.

- Имаше ли много ухажори сред съучениците си?

- Не.

- Спомняш ли си първата целувка, първото гадже?

- Спомням си, но няма какво да разкажа. Беше момче от моята махала, ходихме 3-4 г. заедно.

- Не мога да не питам и за Дичо. Често те представят като бившата му приятелка. Не мислиш ли, че сега ти си по-известната?

- Не се меря с него по това кой е по-известен. Той има талант, той пее, аз се занимавам с други неща. Като разглеждам отстрани кариерите на двама ни, много по-логично е един певец да бъде по-известен от един модел. Така е и в световен мащаб.

- Чувате ли се с него?

- Да, обади ми се в сряда. Не беше гледал началото на "ВИП денс", затова искаше да разбере какво е станало. Не сме говорили дали ще дойде да ме подкрепя в залата. Знае, че тренираме всеки ден, затова ме пита как съм, изморена ли съм...

- Слуховете те събираха и разделяха с автомобилния състезател Георги Танев. Каква е истината?

- Откакто сме се разделили преди повече от година, не сме се събирали.

- А сега каква е ситуацията със сърцето ти?

- Имам човек до себе си. Не искам да говоря за него, защото той няма желание да се афишира. Не е публична личност.

Източник: в. "Труд"