Опушеният макиаж лесно се превърна в истинска класика. И няма как - няма друга техника на гримиране, която да придава толкова загадъчност и предизвикателство на изражението и погледа.

Ето 8 лесни стъпки, които ще ви помогнат да постигнете мистерията на опушения поглед:

Стъпка 1

ПОДГОТОВКАТА - Колко важно е началото?

Погрижете се за тъмните кръгове под очите си. Нанесете светла основа в тази област и върху клепачите. Минералният фон дьо тен също може да свърши тази работа, а и ще подготви областта около очите ви за грима.

Стъпка 2

ОЧЕРТАВАНЕ - За изкуството на чертането?

Първо използвайте молив за очи върху ръбчетата на горните и долните клепачи, като внимавате да не бъде твърде дебела линията, за да не изглежда грубо.

Ако имате нужда да уголемите очите си, нанасяйте очна линия и молив от средата на окото към външния ъгъл. При условие, че имате големи очи, спокойно можете да очертавате цялото си око.

Съвет: Ако използвате очна линия - направете точица в основата на окото си и след това продължете в идеална права линия. Дори минималното кривване стои като несъвършенство на грима.

Стъпка 3

СЕНКИТЕ - Тънкостта на нюансите


Използвайте малка четка за грим, за да омекотите следите на молива за очи.

Нанесете тъмни сенки като използвате апликатор (гъба) или гримирайте с пръсти. Леко размазвайте, за да постигнете нюансирания ефект.

Стъпка 4


ФИНАЛЪТ - Черешката на тортата

Нанесете светли сенки в неутрален тон с помощта на голяма четка в областта около цялото си око.

Бъдете сигурни, че сте нанесли този слой фино, за да постигнете необходимото смесване.

Стъпка 5

СПИРАЛАТА - Това, без което не може

Спиралата за мигли винаги е много важна и сама по себе си е способна да извърши голяма промяна. Винаги използвайте добра спирала за мигли - резултатът си струва.

Стъпка 6

ЗАМАСКИРАЙТЕ - Прикриването на следите


Използвайте специалната четка за почистване на излишната част от грима и на частиците спирала попаднали върху кожата.

Стъпка 7

ДРАМА - Като лирична героиня

Ако искате по-драматично излъчване, необходимо е да наситите сенките и спиралата. Освен това - използвайте извивачка за мигли.

Съвет: Ако искате да уголемите очите си излезте с очната линия мъничко навън и нагоре от линията на долния клепач. Това ще направи очите ви по-големи и ще ги заобли.

Стъпка 8

УСТНИ - Неустоимото

За да завършите целия макиаж - нанесете светъл молив по ръбчетата на устните си и добавете червило в естествен цвят - праскова, карамел, нежно розово.

Съвет: Можете да добавите руж в естествен цвят върху скулите си - това ще направи вида ви по-сочен.

източник: