Уважаеми дами и господа,

С горещото си желание в медиите да бъде публикувана информация, която се позовава на факти, а не на емоции, си позволявам да ви изпратя своето официално опровержение на разпространеното на 14.09.2009 г. съобщение от страна на „Ара Мюзик" ЕООД относно сключения между мен - Емилия Цветкова, известна с артистичното си име ЕМАНУЕЛА, и «Ара Мюзик» ЕООД продуцентски договор.

Неопровержим факт е, че този договор бе прекратен, едностранно от мен, поради неизпълнение на задължения на продуцента и мениджъра ми «Ара Мюзик» ЕООД, считано от 11.09.2009 г. Уточнявам пред Вас, че съм упражнила законното си право да разваля договора, при настъпване на конкретни хипотези на неизпълнение на договорни задължения на съконтрагента ми.

В тази връзка, твърденията на „АРА МЮЗИК" ЕООД, че понастящем е единственият легитимиран по силата на закона и сключения договор продуцент и мениджър на ЕМАНУЕЛА, не отговарят на истината. Считам, че подобни спорове не се решават в медийното пространство, освен ако не се търси сензацията. Убедена съм, че когато са ясни юридическите факти, то всякакви голословни твърдения имат предизвестен край. Искрено вярвам в стремежа на медиите да се позовават на проверени и съществуващи факти и обективни доказателства.

Затова чрез Вас си позволявам да уверя всички, които обичат моята музика, че в изявлението от страна на „АРА МЮЗИК" ЕООД откривам единствено желание за облагодетелстване на компания, която вече не ме представлява. Това е открит опит за действия, които увреждат законните ми права и интереси.

Уведомявам Ви, че считано от датата 12.09.2009 г. «Ара Мюзик» ЕООД няма правото да договаря артистичните ми прояви или да се представя като мой мениджър или продуцент. В случай, че «Ара Мюзик» ЕООД продължи с подобен подход, ще потърся по съдебен ред защита на правата си.

Макар и да считам, че не е необходимо подобен конфликт да се експонира по такъв начин в медийното пространство, с оглед поведението на бившия ми продуцент и мениджър, моля всички, които се интересуват от моята артистична кариера и следят проявите ми или желаят да сключат договор с мен в качеството ми на артист-изпълнител, да не се поддават на подобни провокации.

Емилия Цветкова
14.09.2009 г.