Наскоро холивудската звезда Никол Кидман, която е запалена въдичарка, преживяла любопитен инцидент по време на риболов. На неголямо езеро в западната част на Австралия тя успяла да се справи със солидна щука.

Приятелите от компанията й пожелали да я снимат с 6-килограмовия трофей. Звездата обаче забравила за предпазните мерки и издигнала щуката с ръце, придържайки я през хрилете. Щуката се извъртяла рязко и острите й зъби се забили в палеца на пишман рибарката. Наложило се да търсят спешна медицинска помощ, за да спрат кръвта от наранения пръст.

Изглежда страстта на актрисата по хищните риби е събудила въображението на австралийски дизайнери, които побързаха да вмъкнат лика й в нова серия блесни. Сега те са истински хит на риболовния пазар и дори от тях се заинтересуваха въдичари от различни краища на света. Засега не е ясно на какво точно се дължи популярността им - на тяхната ефективност в практиката или просто на невероятния чар на красавицата, която се усмихва от лопатката на блесната.