Робърт Патинсън от "Здрач" вече успял да се отегчи от актьорството. Според него продуцентите, с които работи, не му давали роли, в които да може да разгърне потенциала си.

"Толкова е досадно, почти няма роля, към която да мога да добавя нещо от себе си, а за импровизиране и дума не може да става", оплакал се красавецът.

Робърт Патинсън признал, че изобщо не е искал да става актьор, защото не му харесвало да бъде център на внимание. Роб се чувствал застрашен от бързо застигналата го слава. Когато му предложили да влезе в ролята на Едуард от кино хита, си помислил, че филмът като цяло няма да бъде нищо особено и затова бил зашеметен от популярността, която го връхлетяла неочаквано, написа .

Любимецът на тийнейджърките споделил пред свои близки, че почти никой от познатите му не е чел прочутата четирилогия за вампири на Стефани Майър. Книгите разказват за любовта на младо момиче и вампир и за трудностите, пред които двамата се изправят.

По първите две части от поредицата - "Здрач" и "Новолуние", вече са заснети филми. Очаква се българската премиера на „Новолуние" да съвпадне с датата за световната - 20 ноември 2009 г.