Питого ще останат с човек по-малко след днешния съвет, когато ще трябва да изгонят още един от членовете си. Това стана ясно след вчерашната игра. Двете племена премериха сили в изключително напреганата игра, изискваща бързина, сила и правилна стратегия.

Всеки един от оцеляващите трябваше да мине през специален маршрут, включващ тичане по мрежа, предвижване по мрежа с крака и ръце над басейн и събиране на торбички.

Участниците трябваше да откачат торбичките и да се върната до страта, където да предадат щафетата на следващия в племето. Печелят тези, които първи успят да съберат всичките си торбички.

В началото Питого взеха уникална преднина, защото манекенката Емануела едва успя да се качи върху мрежата, а освен всичко, лилавите бяха изработили и правилната стратегия. Първите стартирали взеха най-далчените торби, за да може за по-тежките, като Гироса, да останат близките цели, така че да не изпитват трудности при предвижването си по мрежата.

По всичко личеше, че Питого са на прав път, докато не дойде редът на Ралица. Лидерката в племето обаче не успя да се качи върху мрежата  и забави племето си. Така Таяк обърнаха играта и заслужно спечелиха. Всичко това предизвика нови брожения в лагера. Въпреки че никой не поиска да посочи Ралица като причина за загубата им, Киро в крайна сметка реши да сподели пред камера, че Кирова е единствената причина за днешното крушение.

Въпреки обвиненията, че не дава всичко от себе си, Митьо Крика най-накрая успя да покаже на какво е способен и демонстрира изключителна сила и бързина в играта. За сметка на това по време на битката Пранджева на няколко пъти изпусна нервите си и нарече момичетата от Таяк прости селянки.

Жълтите обаче въобще не обръщаха внимание на коментарите на противниците си и щастливи са завърнаха в лагера си, след което се отдадоха на риболов. Бърканичков и Емануела обаче съсвесм скрито продължават да водят по-интимни отношения, които според Туджаров са си абсолютно класически, защото се случват между футболист и манекенка.

Вчера рано сутринта племето Минданао се събуди с мисълта за прогонването на модела Пламен. Всички бяха категорични, че той е страхливец и предава племето. Според Жоро, Пламен е нарекъл останалите слабаци и мърди. Това тотално вбеси всички и те тръгнаха да дирят отговори от него. Мистър България обаче не успя да даде нито един такъв.

Така племето се запъти на церемонията по отказването на Пламен. На импровизиран племенен съвет той сподели, че си тръгва, защото бил в племето на "загубеняците". Това той никога не би приел и затова се отказва. Всичко това преля чашата на търпението сред останалите и те едва дочкаха ритуалното изгаряне на амулета му. Така в българските издания вече има втори отказал се участник.