Майкъл Джексън умря, но другата седмица ще възкръсне на единственото място, където това е възможно - в киното. Но само за две седмици.

От 28 октомври в целия свят 14 дни ще се върти ексклузивно This is it - лентата, на която са запечатани някои от последните думи, мимики, жестове, песни и танци на Краля на попа. За прожекциите у нас цените на билетите са стандартните - от 6 до 9 лв. Въпреки истерията, пропуски все още има.

Камерите улавят Джако, докато репетира и дирижира своето прощално шоу в Лондон. Най-грандиозният концерт, който така и не се състоя. Зрителите ще видят Майкъл, както никога досега - докато се подготвя за най-зрелищната раздяла в историята на шоубизнеса. Тя обаче се превърна в най-зрелищната раздяла... с този свят.

Смъртта на звезда № 1 за последните 30 години стана новина №1, събитието на века, медиен феномен и незапомнен рейтинготрошач. Животът на Джако беше толкова грандиозен, уникален, успешен, тъжен и странен, че просто нямаше начин всичко да свърши със смъртта му. Последва фиаското с няколко погребения, прощавания, мемориали. А да не говорим за гъстите мъгли от слухове, легенди и полуистини относно физическия край на 50-годишния Джако, настъпил на 25 юни.

Последната версия е шокираща - убийство. В момента тече разследване срещу личния лекар на Майкъл, който му предписвал смъртоносни дози от опасни лекарства.

Но в This is it Кралят на попа е жив и жизнен. Той пее, скача, търкаля се по сцената и общува с всички около него. Режисьорът на филма и "креативен партньор" на Джаксън от години Кени Ортега определя творбата като "подарък за феновете на Майкъл и личен, ексклузивен поглед в света на този музикален гений".