Филмът "Здрач" ("Twilight") блестеше на номинациите за наградите на публиката с трите си звезди Робърт Патинсън, Кристен Стюърт и Тейлър Лаутнър в надпреварата за трофея на събитието, което отбелязва най-популярните звезди в киното, телевизията и музиката, предаде Reuters Life, цитирано от БГНЕС.

Продължението "Новолуние" също получи признание за най-добро разпространение сред седемте си номинации. С гласа на публиката, наградите ще бъдат връчени на 6 януари догодина в едно от първите шоута в сезона на наградите на Холивуд.

Патинсън, който играе вампира Едуард Калън в серията "Здрач", е номиниран за любим актьор, а Стюърт - за любима актриса. 17-годишният Лаутнър е номиниран за любим филмов актьорски пробив. Миналата година номинациите за наградите бяха съобщени 11 дни преди пускането на "Здрач". Филмът донесе близо 384 милиона долара в бокс офиса по света, превръщайки се в един от най-изненадващите хитове на 2008.

Този път творбата се състезава за най-добро разпространение срещу "Хари Потър" и "Стар Трек", "Трансформърс" и "Х-Мен". В музикалните категории Бритни Спиърс спечели номинации за любим поп-изпълнител и любима изпълнителка, в надпревара с Тейлър Суифт, най-добре продаваната изпълнителка на 2008. Сандра Бълок, която игра в романтичната комедия "Предложението" след 2-годишно отсъствие от екрана, е номинирана за любима филмова актриса.

Можете ли да промените партньора си?