Станислава Айви, която срещна любовта в Нова телевизия в лицето на Георги Блажев, заема мястото на Ива Софиянска-Божкова в предаването, което отразява раздаването на наградите Оскар. То започва само след няколко часа в ефира на Нова, която дъщерята на софийския кмет напусна през 2020 година, при помня Hotnews.bg. Мъж водещ е отново Мариян Станков – Мон Дьо, който минаваше за най-добрия приятел на Софиянска-Божкова, докато двамата работеха заедно в телевизията. През годините-още от 2019г, те отразяваха като двойка раздаването на най-престижните кинонагради, но днес брюнетката ще ги гледа от дивана у дома, а в студиото за сефте ще бъде панелистката на Гала. Божкова в момента е отдадена на грижи за двете си деца, след като "Забраненото шоу на Рачков", където работеше като отговорник за гостите, спря.

„След няколко драматични години на пълна промяна, Оскарите се връщат към ДНК-то си – блясъкът! Очаквам церемония като филм, а не просто спектакъл за награди. Битката ще е епична. Кой ще плаче от радост и кой от огорчение? Каним ви на първия ред в Нощта на 27-и март“, коментира предстоящата церемония Мариян Станков. В студиото му ще бъдат някои от най-известните български актьори, режисьори, продуценти и кинокритици у нас и зад океана като Луиза Григорова, Виктор Божинов, Ники Кънчев, Михаил Дюзев, Драгомир Симеонов, за да коментират актуалните новини около подготовката на церемонията, червения килим и номинациите в звездната нощ.

Освен най-любопитното около филмовото събитие на годината, Станислава Айви ще проследи и какви са прогнозите на зрителите, които ще могат да гласуват за своите фаворити в специално създадената анкета на сайта – www.nova.bg. Ясен Дараков ще е единственият български журналист на червения килим и ще даде на българската публика горещи и ексклузивни срещи с А отбора на Холивуд.
Веднага след края на студиото “Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“ в 3:00 ч., по филмовия канал KINO NOVA зрителите ще могат да проследят на живо звездната церемония по раздаване на наградите „Оскар“ на американската Академия за кинематографично изкуство.