Биляна Гавазова категорично заяви, че решението да се махне от Би Ти Ви е било изцяло нейно, видя Hotnews.bg. Вчера вечерта тя публикува емоционален пост в социалните мрежи, за да спре слуховете за гръмовен скандал между нея и шефа на новините Антон Хекимян, който уж бил станал причина за изненадващото напускане. „Обичам и Благодаря!Това са думите, които искам да споделя най-силно с вас в този момент....Благодаря за подкрепата, за грижата, за търпението в изминалите дни.

И затова, че ме наричахте "добър човек"...Дано е така! Обичам семейството си. Обичам изгревите....и ценя всеки един ден от изминалите над 11 години в БТВ! В края на една глава се сетих за "началото" на тази доста вълнуваща история. За хората, които първи повярваха в мен и ми подадоха ръка. Колко важно е да получиш ШАНС, ВЪЗМОЖНОСТ и ДОВЕРИЕ...

Учих се от най-добрите. И пак ще кажа Благодаря!Обичам истината, затова ще бъда честна с вас...Тръгвам си сама и по собствено желание от "Тази сутрин". Решението ми не беше лесно и не е емоционално..Причините?! Имам нужда от промяна, от нови хоризонти и от още изгреви, които да ме вдъхновяват за НОВОТО..Важно е човек да работи с цялото си сърце и от сърце, защото журналистиката е свобода и призвание. Вярвам в това! В тези над 4000 дни и над 96 360 часа в нюзрума на БТВ създадох приятелства, натрупах чудесни спомени и научих своите малки уроци. Благодаря за всяка секунда ефирно време и за шанса да бъда полезна с моето второ дете, рубриката "Чети етикета".Обичам Sinatra...:)

/ За какво е човек? Какво има той? Ако няма себе си, значи той няма нищо. Да каже нещата, които наистина чувства.../Продължавам да следвам своя собствен път! Пожелавам успех на целия екип на БТВ и на "Тази сутрин" по БТВ. Златимир Йочев, вярвам в теб!“, написа бившата водеща, а думите й за новото породиха спекулации, че може би ще стане част от политическия пи ар на нова партия.

Междувременно водещият на „Преди обед” по Би Ти Ви Сашо Кадиев е болен. Това обяви преди минути неговата колежка Деси Стоянова, за да обясни защо за поредна сутрин ще води сама предаването.
Само преди дни синът на Катето Евро напсува в ефир директно премиера Кирил Петков, но след това замина на турне с Ана Пенчева и Ненчо Илчев в Америка, планирано отдавна. То обаче приключи и синът на Катето Евро е отново в България в комплект с гаджето си Ивелина Чоева, която също го придружи в САЩ.