Очаквано Моника Валериева стана на 32 години без Меди, с който бе принудена да изиграе връзка, приключила набързо, след като името на фолкпевеца спря да се свързва с това на Азис. Силиконката празнува в женска компания в известно столично заведение, където получи и голям букет червени рози, уж от неизвестен обожател. От няколко седмици тя и изпълнителят вече не се следват в социалните мрежи, а от там изчезнаха и повечето техни общи снимки, както и клипчета.

Двамата така и не споделиха повече от няколко снимки заедно, като повечето бяха от общата им ваканция в Дубай. Певецът публично не е говорил за пи ар връзката си с по-голямата от него бръмчалка, припомня Hotnews.bg. Недоказана афера с Валери Божинов и годеж с невиждан катарски милионер пък чертаят миналото на Моника Валериева. След участие в „Мис Плеймейт“, където моделът достига до трето място, именно скандалът около футболиста направи красавицата популярна за широката публика.

Медиите периодично са свързвали Моника с популярни и влиятелни мъже. В списъка й с бивши според различни публикации влизат още Ники Михайлов, депутатски син от Пловдив, собственик на дискотеки в Бургас и т.н. Изкусителката провокира слухове и за годеж. През 2018 г. тя дефилира в социалните мрежи с празнично бижу. Според мълвата по това време на едно коляно пред нея бил паднал именно катарски милионер, който традиционно засипвал българката с подаръци. Малко по-късно пък стана ясно, че сватба няма да има, а Валериева попадна в обятията на дизайнера Филип Плейн.