На пореден изпит в Hell’s Kitchen България отидоха Анелия, Мариела, Андреа и Калоян, а на поправката по време на вечерната резервация Мариела се изправи срещу Калоян в елиминационен двубой. Шеф Ангелов взе куртката на Калоян и раздели семейство Делчеви, като изпрати Денислав при Сините и превърна отбора на червените куртки в женско царство. Първата част от изпита, в която номинираните избираха допълнителните продукти за ястията си, беше онлайн, а втората включваше готвене в кухнята на Ада.

Денислав направи всичко по силите си да се реваншира на Мариела за това, че изпрати нея на битка за оставане в кулинарното състезание вместо жена си - Янита, като постоянно й даваше насоки. Николай, единствен от Сините, си позволи да помогне на чаровната холандка със съвети. Анелия успя да засенчи Калоян пред шеф Ангелов и взе червената си куртка обратно, докато Андреа победи Мариела в приготвянето на основния компонент в чинията си.

На вечерята шефът постави Мариела от Червените и Калоян от Сините извън зоната им на комфорт, като те трябваше да водят кухните на противниковите отбори. Двата отбора стартираха наравно, но с напредването на вечерта Калоян показа липса на лидерски
умения, а Мариела стана изключително взискателна и прецизна към готвачите със сини куртки. В Червената кухня Денислав продължи да защитава Янита, поемайки ударите от нейните грешки и получи сериозно предупреждение от шеф Ангелов. Накрая Калоян
издаде само поръчката за VIP гостите, докато Мариела завърши за пръв път от известно време цялата резервация на Сините и успя да превърне Андреа в пълноценна част от отбора на мъжете.

На номинациите шеф Ангелов изгони най-младия готвач в ресторанта и да даде синя куртка на половинката на Янита. Със сълзи на очи Червените и Сините изпратиха Калоян. Зрителите също съжаляват за изгонването му и смятат, че не негово място трябваше да бъде Янита. „Тъпо решение! Янита не е направила и на половината на това, което направи Калоян! Момчето поне се стараeше и имаше желание да се учи, а мишката чакаше мъжа си да и помага през цялото време и само се скатава“, пише зрителка.

„Съпрузите изобщо не трябваше да ги слагат в един отбор, още от началото. Не е честно спрямо всички други и в последните 3 епизода се видя защо“, ядосва се друга. „Съгласна съм с Шеф Ангелов да раздели семейството, но по-справедливо щеше да е да изгони Янита, защото тя само се скатава“, коментира друга. Семейството обаче ще продължава в предаването, защото около тях се върти и една от основните интриги в предаването.