„Надявам се, че тя има чувство за хумор”, заяви водещата Гала на предаването „На кафе” във вторник, след като Юлиян Константинов - един от панелистите в студиото, обяви бившата си жена Юлия за по-страшна от акула. Направи го в контекста на една от любопитните новини, които обсъждаха с колегите му. Дали майката на двамата му пораснали сина е посрещнала препратката с усмивка, няма как да се знае.

Факт е, че Юлиян я изстреля изненадващо с широка усмивка, която вероятно подчертава, че става дума за смешка. И все пак той не за първи път загатва разочарование. Преди време Юлиян Константинов сподели, че след развода гласът му се върнал. Инфлуенсъри пуснали детето си да плува сред акули – това бе новината, която разискваха в панела в „На кафе” и стана повод за шегата на оперния певец. „Аз се сещам един момент, в който бих пуснал децата си по този начин. Ако до тях е бившата ми жена, нито една акула няма да остане наоколо”, заяви Константинов и колегите му прихнаха да се смеят.

Иначе той винаги е бил лаконичен, когато става въпрос за личния му живот. Сигурно за това никой не разбра кога е успял да се разведе. Изненадата бе голяма, когато преди време Юлиян съобщи новината в рамките на свой коментар в предаването „На кафе”. Съвсем не беше целенасочено. Направи го пак чрез препратка към личния си живот. Покрай поредното обсъждане в панела, оперният певец неочаквано включи и „бившата си жена”. А до преди това никой не знаеше, че е с такъв статут.

Вестта за развода на оперния певец, съобщена публично помежду другото в тв ефира, бързо обиколи медиите и произведе няколко слуха. Сред тях бе и този за изневяра от страна на оперния певец. Каква е причината за развода, продължава да е мистерия. Впечатлението обаче е за влошени отношения. Дори шегата на Юлиян за акулите едва ли може да е показател за помирение и топли чувства. Още повече, че през пролетта на миналата година оперният певец сподели при своя медийна изява, че разводът изиграл голяма роля за връщането на мощния му глас. „Разведен съм и това, че не живея с жена ми от 3 години, ми върна гласа. Не вярвам в негативните енергии, които вървят към присъствието на някои хора, но не намирам друга логика за това, че вече имам глас”, каза Юлиян.

А до преди да се разбере за развода, двамата бяха пример за стабилна двойка и голяма любов. Историята им започнала в трамвай №9 преди повече от 30 години. Двамата се срещнали случайно и макар да не се познавали официално, Юлиян веднага разпознал красивата Юлия. Доста преди това брат му – волейболистът Пламен Константинов, му показал нейна снимка. По-малкият Константинов учел в един клас с брата на Юлия, който също се казва Пламен. Двете момчета често се събирали, покрай което и Юлия познавала Пламен Константинов. Един ден на майтап тя му казала, че е толкова очарователен, че не може да няма по-голям брат. Пламен веднага потвърдил и казал на брат си, който пък поискал снимка на Юлия. Месеци по-късно, Юлиян тъкмо се бил уволнил от казармата, а Юлия била все още ученичка, когато се засекли във въпросния трамвай №9. Веднага я познал, но не посмял да я заговори. Поискал телефонния й номер от брат си и й се обадил. Юлия, разбира се, бързо си припомнила историята със снимката. Последвали романтични срещи, при които любовта им бързо разцъфнала. Двамата били неразделни, макар че чак след години се решават на брак. Юлиян й предложил пред входната врата на дома им. Паднал на колене и сложил на ръката й пръстен, предаван в рода му от поколение на поколение.

Сватбата се състояла през 1998-а в катедралата „Св. Александър Невски”. Десетки гости присъствали на тържеството - рокаджии, оперни певци, спортисти, роднини, приятели. Година по-късно се ражда големият им син. Юлия е неотлъчно до Юлиян при всичките му пътувания, съпътстващи кариерата му.

Оперният певец завършва музикалната академия през 1993 г. Още като студент през 1992 г. дебютира в Софийската опера, а през 1994 г. е приет за солист. През 1996 г. печели конкурс за млади оперни певци „Борис Христов” и започва международна кариера. Аплодират го в Миланската скала, „Метрополитън”, „Ковънт Гардън”, виенската „Щатс опер”, „Дойче опер” в Берлин, Театър „Реал” в Мадрид, в Билбао, Женева, Токио, Тел Авив, Рио де Жанейро, Буенос Айрес, Хюстън. Участвал е в най-престижните фестивали. В един момент Юлиян стигнал до решението, че този динамичен начин на живот не е за семеен човек. Той е изтъквал колко му е важно усещането за свобода, което изчезнало в един момент, докато бил активен певец. Юлиян опитал да отказва ангажименти, за да работи два месеца и един да бъде вкъщи, но не се получавало. Театрите се сърдели при отказ, а и губел форма.

Малко след като прекъснал оперната си кариера, Юлиян неочаквано загубил гласа си. Дори говореното му било трудно. Обиколил доста лекари и всички били озадачени, тъй като не намирали причина за състоянието му. Вероятно, допускал е Юлиян, проблемът е бил на психогенна основа. В този момент той започнал да приема покани за различни тв проекти. За щастие с времето успял да възвърне гласа си и дори влязъл във форма, но съвсем не бил в ритъма, в който се изявявал на международни сцени. Все пак Юлиян извиси пак глас, макар и на родната оперна сцена. Покани към него не липсват. „В последните две години нещата се върнаха към по-добро и там, където трябва да бъдат”, споделял е Юлиян за връщането към ритъма и пълния потенциал на гласа му, което продължило 7-8 години, Разводът, както е признавал, имал положително въздействие за това.