Виктория Петрова учи микробиология като четвърто висше образование на солидната възраст от 43 години. Брюнетката, която е завършила магистърска степен по „Философия и история“ и „Журналистика“ в Софийския университет, както и право във Велико Търново, сега държи изпити в София. Микробиологията е самостоятелна биологична наука, чийто предмет е изучаването на най-малките живи същества на нашата планета – микроорганизмите, които включват и вирусите, така модерни напоследък.

За колегите й не е тайна новото увлечение на дългогодишната водеща, но тъй като Виктория държи в пълна секретност личния си живот, малко зрители знаят за студентските й неволи. Като ученичка тя била пълна отличничка, така че и сега се стреми да поддържа високо ниво, още повече, че и преподаватели, и колеги я познавали от екрана. Перфекционистката се явявала подготвена желязно на трудните изпити и не се давала на по-младите студенти, които имали повече време да залягат над учебниците.

Потайната Петрова не споделяла какви са бъдещите й планове, но част от колегите й предполагат, че тя може да напусне телевизията. Преди близо година тя се почувства обидена, след като бившите й шефове Венелин Петков и Гена Трайкова пуснаха слух, че е бременна, за да я заменят като водеща на новините.