Театър „Българска армия“ кани на 28 февруари от 19:00 часа на премиерата на „Стъпка по стъпка“от Питър Куилтър. В пиесата участват Евелин Костова, Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова. "В тази пиеса ще става дума за любов. Какво се случва, когато три жени малко „по принуда“ тръгват на двудневен поход в планината? Естествено си споделят, но не всичко, после без видима причина се карат и логично се сдобряват, „малко“ се напиват, уж се мразят, но пък много се обичат.

Да, на пръв поглед това е пълен хаос от чувства, но ние жените го наричаме приятелство. И колкото и да ни вълнуват мъжете, има нещо, което те не могат да ни дадат, а то е точно този разпилян пъзел от чувства, в който ние успяваме да не се изгубим. Два дена, през които три жени взимат важни решения, преодоляват препятствия, които водят до нелепи и трогателни ситуации по между им. Ще си кажат ли истината, ще намерят ли сили да си простят, ще оцелеят ли в тази враждебна среда?

Стъпка по стъпка ще вървим с тях към върха, където трябва да си вземат последно сбогом с тяхната починала приятелка. И все пак: Това, което се случва в планината, си остава в планината!“, анонсира сюжета Лиза Шопова, която е режисьор на спектакъла. Стъпка по стъпка, пиесата проследява предизвикателствата, пред които се изправя приятелството на три жени.

Срещата с природата и неочакваните трудности се превръщат в комични срещи с трудностите на съвременната жена в забързания свят, която няма време нито да надникне в себе си и да разкрие докрай чувствата си, нито да разбере близкия човек. Колко тайни и премълчани обиди могат да се крият зад декларираната близост?


Ще успеят ли да ги преодолеят и накъде ще поемат личните им пътища и съдбата на тяхното приятелство след този поход?
Ще намерят ли сили тези три млади жени да разрешат любовните си проблеми, ще могат ли да проявят емпатия и заедно да продължат живота си нататък? Това са част от въпросите, които ще ни вълнуват в продължение на час и половина от сцената на театър „Българска армия“.