Холивудската звезда с български корени Нина Добрев ще снима нов филм в София. Тя идва в края на март, след като потвърди участието си в предстоящия екшън-трилър The Bricklayer (Зидарят). Работата по продукцията се очаква да започне до седмици, като за целта екипът ще работи в студиата на Ню Бояна в България и Гърция.

В лентата тя ще си партнира с Арън Екхарт, който ще влезе в образа на пенсиониран агент на ЦРУ, призован по спешност да спаси репутацията на агенцията и САЩ от международен заговор. Сюжетът проследява именно опита за изнудване на властите от страна на неизвестен извършител.

Убивайки чуждестранни журналисти, престъпниците приписват деянията на агенцията. Продуценти ще са Millenium Media заедно с Джерард Бътлър. Режисьор ще е Рени Харлин, познат от екшъна Умирай трудно 2.

Само преди дни пък Добрев представи режисьорския си дебют в рамките на филмовия фестивал Mammoth. Късометражният психологически трилър The One, който включва генетично инженерство, бе прожектиран при голям интерес.