Опасно пресичане на една от най-натоварените улици в София „Оборище“ прави актьорът Асен Блатечки заедно с невръстния си син, видя Hotnews.bg. Момчето, която едва на шест години и учи в Музикалното училище, минава между фучащи автомобили ръка за ръка с татко си, който очевидно му дава лош пример. Само на няколко метра от мястото, където Блатечки-баща и син пресичат неправилно, има пешеходна пътека. Актьорът обаче е повел мъника през платното в нарушение на закона като истинско лошо момче.

Надяваме се това е да изолирана практика в поведението на таткото, който със сигурност е доста зает и затова прекосява „Оборище“ както му падне. Поведението му обаче крие опасност за живота му, както и на този на сина му. Глобата за неправилно пресичане е 50 лв. Всеки ден около 20 столичани отнасят фиш. “Делът на пътните инциденти с пешеходци е голям.

Нека да пресичат на определените за целта места. Инцидентите на пешеходни пътеки са много по-малко. На някои им е по-лесно да притичат през пътното платно, но много от шофьорите не го очакват”, предупреждават от КАТ.

снимки:България днес