Безпощадна война за милиони левове разпалва новият телевизионен сезон. До броени дни е ефира на двете най-големи частни телевизии Би Ти Ви и Нова, ще се завъртят новите сезони на любимите на аудиторията риалити предавания и сериали. Най-чакано е завръщането на приключенския формат „Сървайвър“, който отсъстваше от ефира в продължение на цели 8 години. Той ще тръгне в ефира на Би Ти Ви на 28 февруари под девиза „Скритият идол“. Участниците ще се борят за наградата от 100 хиляди лева в суровите условия на филипинската джунгла, водещ отново ще бъде актьорът Владимир Карамазов.

Продуцент на най-скъпото риалити за пореден път е Евтим Милошев, който изкара на острова цели 2 месеца заедно с жена си Христина главен сценарист на продукцията. Докато двамата бяха насред Тихия океан, за децата им се грижеше комикът Димитър Рачков, бивш съпруг и баща на първия син на Христина. Заедно със „Сървайвър“ по Би Ти Ви ще тръгне и друго риалити предаване, заснето извън пределите на България.

Става дума за любовното шоу „Ергенът“, чиито снимки се проведоха в един от най-елитните тyрски морски курорти. Водещ на формата ще бъде звездата на „Откраднат живот“ Наум Шопов, а в ролята на самия ерген влиза моделът и фитнес инструктор Виктор Стоянов, който ще има задачата да открие жената на мечтите си сред десетки знойни красавици. Романтичното шоу се реализира за пръв път в България от продуцентите на „Биг Брадър“ и „Игри на волята“.

От своя страна Нова телевизия отвръща на удара с добре познати, но изключително рейтингови продукции. След двегодишна пауза инфарктното кулинарно шoy „Хелс Китчън“ ще има своя четвърти сезон, който стартира в края на февруари. В кухнята на Ада отново глави ще реже шеф Виктор Ангелов, който бе отзован от тв ефира и стоя без работа от 2020 насам, като междувременно му се наложи да затвори и един от ресторантите си в София. Наградата за най-добрия кулинар е със същия размер като от миналите издания чек за 100 хиляди лева.

Едновременно с „Хелс Китчън“ по Нова тв ще се излъчва и шоуто за имитатори „Като две капки вода“. От февруари тръгва юбилейният му 10-ти сезон, а интригите около него са безброй.  Журито на „Капките“ обаче е ясно. За пореден път то ще е тричленно, а оценки на участниците ще дават Фънки, Хилда Казасян и Юлиан Вергов. Многобройните фенове на филмовата криминалната драма „Братя“
също имат повод за радост, тъй като продуцентите официално обявиха, че ще има четвърти сезон на хитовия сериал. Най-вероятно първите епизоди ще бъдат излъчени в началото на март, пише „Ретро“.

Сред най-дългоочакваните предавания в ефира е и„България търси талант“ по Би Ти Ви. Интересни тази година са не само участниците, но и членовете на журито. За пръв път зрителите ще видят в ново амплоа професор Кантарджиев, който ще оценява кандидатите за слава заедно с Николаос Цитиридис, младата актриса Евелин Костова и ветеранката на формата Катерина Евро.

Стартът на шоуто е анонсиран за 28 февруари, а наградният фонд е 50 бона. Водещи ще са Сашо Кадиев и Даниел Петканов.