Съпругата на шеф Андре Токев е изпаднала в нервен срив след решението на съда да го прати в затвора, издават близки до семейството. Миналата седмица стана ясно, че готвачът влиза зад решетките за 7 месеца, след като през ноември 2021 г. бе хванат да шофира джипа си "Мерцедес“ по джанти на Околовръстното шосе в София в нетрезво състояние и бе осъден, сключвайки споразумение с прокуратурата. При добро поведение той може да излезе от затвора още през юни, а наказанието си ще търпи в затворническо общежитие.

До ефективна присъда за кулинарния гуру се стигна, тъй като той бе арестуван пиян зад волана, докато все още е имал влязло в сила условно наказание от Варненския съд, отново по същата причина – шофиране в нетрезво състояние. По време на всички заседания от делото му съпругата му Мария го придружаваше в съда. Тя тежко изживя драмата, която ги застигна, и се наложило дори да приема успокоителни. Жената на Токев плакала неутешимо, когато чула присъдата му. 53-годишният кулинарен гуру с немски корени е женен за съпругата си от 33 години и двамата са родители на две големи дъщери – Ренате и Елиза. По-малката от тях, Елиза, окуражи баща си с трогателно послание във Фейсбук в трудния за него момент, писа "Ретро".

"Дал е много… и ще продължава да дава! Човек, който искрено вдъхновява, успява и винаги се справя! От него знам, че каквото и да се случи, трябва да продължаваш напред и да не се обръщаш назад! Научил ме е също така, че понякога се пада и боли, a друг път много те боли… Но въпреки това трябва да се изправиш и да вървиш напред! Казваше ми винаги: "Елиза, учи се от грешките ти, но не се обръщай назад! Гледай напред!“. Сега аз ти го казвам и пожелавам! Защото знам, че много си дал и имаш още какво да дадеш!“, написа тя.