Комисията за защита от дискриминация (КЗД) се самосезира и погна Фънки и фолкпевеца Константин заради подигравките им онлайн спрямо малките хора.

Преди седмица в Тик-Ток канала си двамата за пореден път се гавриха с екстремно ниския ръст чрез клип на малък чпвек, подаващ голямо шише с уиски. В следващия кадър изпълнителят на „От утре ще е друго“ го взима и в неговите ръце е патронче. След това Коцето и Фънки започват да се подиграват с мъжа.

„Нито е смешно, нито остроумно, нито прави чест“, „Доста грубичко бих казала.... По лошо е от черен хумор!“ и „Тъпа подигравка с различните хора“, гласят част от коментарите под видеото.

Преди време звездите пуснаха клипче, в което на единия кадър малък човек скача, а в следващия те го „затварят в чувал за боклук и го ритат“.

"Разпространеният видеоклип в платформата "TikTok” поставя малките хора в обидна, унизителна, принизяваща и накърняваща достойнството им среда. По този начин малките хора са третирани по-неблагоприятно по признаци „увреждане“ и „човешки геном“ от други хора в сравнимо сходно положение, поради което Орлин Колев счита, че е налице нарушена забрана, установена в Закона за защита от дискриминация", обявиха от държавния орган.