Холивудски звезди дефилираха за "Прада" в рамките на Седмицата на мъжката мода в Милано. Актьорите Джеф Голдблум и Кайл Маклоклан представиха най-новата колекция на модната къща, която е резултат от двугодишното сътрудничество между Миуча Прада и Раф Симънс. "Мислехме за смислена мода. Дрехи, които карат хората да се чувстват важни и следователно сами по себе си са важни, а не нещо, което да изоставят", заяви Прада.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)


Маклоклан и Голдблум съответно откриха и закриха шоуто, а по подиума дефилираха още осем актьори, избрани от дизайнерите, за да представят "истински мъже, признати личности". Холивудските звезди излязоха с дълги черни палта. Връхната дреха на Джеф Голдблум навяваше драматизъм с украсените си ръкави и долен подгъв. Палтото, представено от Кайл Маклоклан пък контрастираше с лъскави панталони и светлосиня риза.

В края на дефилето Голдблум се появи засмян от осветен в лилаво тунел, сякаш изненадан да се озове на модния подиум, пише БТА. 
Връхни дрехи и облекла, подходящи за работното място, бяха в основата на колекцията на "Прада". Подгъвите и горната част на ръкавите бяха украсени с мохер. Някои от тях подчертаваха раменете, а коланът беше плътно притегнат към талията.
За работното място дизайнерите предложиха елегантни, леки и почти безформени гащеризони от кожа и памук.

"Те заменят традиционната историческа риза, вратовръзка, папийонка", заяви Раф Симънс. "Прада" залага за сезон есен-зима 2022/2023 основно на нюанси на оранжево, жълто и синьо.

Цветни ръкавици завършваха облеклата.