Макар да не е от певиците, които се славят с кой знае какви гласови данни, Камелия пее на живо вече повече от 15 години. Затова има и причина, според едно от последните интервюта на чалга дивата. „Беше принципно решение, защото с пеенето на плейбек направих възпаление на гласни връзки. Тогава ми казаха да се науча да дишам правилно и след това да пея. Научих се да пея с диафрагма”, сподели изпълнителката на "Луда по тебе". Изтъкнатият музикален педагог Алис Боварян много й помогнала и певицата й е благодарна.

Камелия показа секси дупе навръх 51-вия си рожден ден, който празнува на 10 януари. Хитовата изпълнителка пусна новата си песен „Двама непознати” и съвсем очаквано предизвика бурни коментари. Повечето са хвалебствени. Не само, заради песента, а най-вече за впечатляващата си визия.


Камелия продължава да е секссимвол и след като прехвърли 50-те. В новия си клип певицата сменя няколко тоалета – кой от кой по-еротичен. Разхожда се даже по боди, което отзад е прашка. Почитателите й, разбира се, са във възторг. И все пак едва ли е изненада. Камелия винаги е била секси и провокативна. Така че едва ли са много тези, които са очаквали да смени посоката след 50-тия си рожден ден.

„Никога не съм прекрачвала границата, да стоя пошло и вулгарно”, сподели Камелия наскоро в предаването „На фокус” с водещата Лора Крумова. Как винаги е съумявала умело да върви по ръба и никога да не прекарва границата? Това е вътрешна хигиена, каза звездата. „Не е важно, че си по лепенки. Важното е да не си вулгарен като поведение”, смята Камелия, визирайки най-скандалната си сценична изява, която е на турнето на бившите й продуценти „Пайнер”. Тогава тя излиза с жълто-розов тоалет, но всъщност е полугола, като на гърдите й има само лепенки, закриващи зърната й. „Балетът обърка стъпките, тонрежисьорът ми казва: „Ти ги уби!”. На другия ден всички говореха за това. Беше шок за всички. За мен – не, за майка ми – очаквано”, припомни си Камелия. Близките й не са я критикували. Майка й пък винаги усещала, че не прекрачва границата. Любимият й Цветин пък, с когото наскоро празнуваха 24 години заедно, винаги я е подкрепял. Даже на времето той дал идея Камелия да снима гола за „Плейбой”. „Една жена да си махне дрехите, не е току-тъй”, каза певицата. Всъщност има и такива, но тя не е от тях. Цветин тогава я посъветвал да се отпусне и просто да го направи, писа Уикенд.



Що се отнася до операцията на носа, заради която отнесе много критика, Камелия заяви: „Исках да зарадвам себе си с промяна”. А тази визуална промяна носи такава и в поведението, в мисленето, в темперамента. „Станах още по-лека. Ако времето и опитът, и бизнесът са натрупали върху мен някакъв товар, то това като че ме освободи. Върнах си свободата, която имах, когато бях на 20”, сподели Камелия.