Известната френска актриса Бриджит Бардо не се е ваксинирала срещу новия коронавирус и най-вероятно няма да го направи, тъй като "лошо понася всякакви медикаменти", каза 87-годишната звезда в свое интервю за списание Gala. 

"Не, не съм", отговаря тя на въпрос на изданието дали си е поставила ваксина срещу COVID-19. Тя обяснява, че има "алергия към всякакви химически препарати".

Кино легендата казва още, че по същата причина навремето не била ваксинирана и срещу жълта треска, преди да пътува до Африка. Повечето сънародници на Бардо обаче не споделят нейното мнение. Франция е сред водещите страни в Западна Европа по брой на ваксинираните срещу новия коронавирус. Над 90 на сто от населението на страната вече има по една доза ваксина, пише БТА. Над 26 млн. души в държавата са с бустерна доза ваксина срещу заболяването, което промени коренно живота по света преди вече почти две години.

В края на миналата година Бриджит разкри, че никога не е съжалявала за решението си да напусне киното и да се посвети на закрилата над животните. Тогава, в разговор с агенция ТАСС, иконата от големия екран изрази разочарованието си от сегашното състояние на киноиндустрията. По нейните думи тя отразява състоянието на съвременното ни общество - то е печално, унило, вулгарно, пропито от насилие и равнодушие.

По време на пандемията Бардо избягвала присъствието на хора и живеела със своите животни, които никога не са я разочаровали. Те и давали равновесие и сила, позволяващи ѝ да преодолее несгодите и жестокостите, свързани със съвременния начин на живот.