search icon
search icon

Мариан Бачев иска да е шеф

Instagram

Instagram

Ще се състезава с Калин Сърменов и Валентин Валентинович Гиясбейли

Актьорът Мариан Бачев е един от кандидатите, допуснати до конкурса за директорския пост на Сатиричния театър „Алеко Константинов“, обявен от Министерството на културата.

Комедийната звезда ще се състезава със сегашния директор Калин Сърменов и Валентин Валентинович Гиясбейли. Последният в края на 2020 г. бе претендент да оглави Българския културен институт в Москва, но тогава не бе допуснат до участие в конкурса.

Четирима са кандидатите за шефския пост в Младежкия театър „Николай Бинев“, одобрени от МК. Те са преподавателят в катедра „Театрознание“ в НАТФИЗ Михаил Байков, режисьорът на мюзикъли Борис Панкин, пловдивският актьор Илия Виделинов, който в момента се пробва и в конкурса за директор на Драматично-куклен театър „Васил Друмев – Шумен, и Димитър Динев Митев, по-известен с псевдонима Димитър Кабаков – драматург и понастоящем директор на общинския театър в Казанлък.

В конкурса за директор на театър „Българска армия“ участват двама кандидати: настоящият шеф – актьорът Мирослав Пашов, и режисьорът Владлен Александров.

За деня и часа на провеждането на конкурсите допуснатите кандидати ще бъдат уведомени допълнително.

Още от hotnews

Коментари