Канадската звезда Киану Рийвс ще представи комикса си BRZRKR и пред българските фенове. Премиерата на рисуваните страници на актьора ще се състои в края на месец ноември. За целта екранният Нео от „Матрицата“ сам е посочил издателството, което да разпространява проекта му в България.

„Киану Рийвс прави комикс дебюта си в бруталния BRZRKR – изпълнена с насилие нова поредица за борбата на един безсмъртен воин през вековете“, анонсират от Artline Studios – избраниците на популярния актьор.

Освен Рийвс, зад проекта стоят още сценариста Мат Киндт и художника Рон Гарни, работил и по „Капитан Америка“. Преди да достигне до книжарниците, BRZRKR стартира като идея в краудфъндинг платформата Kickstarter. Именно благодарение на помощта на феновете на комиксите заглавието успява да събере финансиране от 1,5 млн. долара и така се превръща в една от най-големите поредици на BOOM! Studios.

Идеята за BRZRKR се появява преди повече от 4 години, разказва самият Рийвс. Актьорът имал среща с BOOM! Studios във връзка с игрален филм, в който компанията искала да участва. Тогава и Джон Уик разказал представата си за главния герой, който „удря и къса ръце“.

Освен на комикс, ентусиастите ще могат да видят екшъна, създаден от Рийвс и компания и на малкия екран. Стрийминг гигантът „Нетфликс“ вече купи правата за създаването на филм по BRZRKR. Освен това компанията се готви да създаде и аниме по историята в поредицата. В главната роля и за двата проекта към момента е ангажиран самият Киану Рийвс.