search icon
search icon

Най-близките предали Сашка Васева

Само Петя Дикова от известните дала пари за лечението й

"Закрепиха Сашка докторите тук в Германия. Вече мина една интервенция и не искам да казвам голяма дума, тъй като до два дни очакваме да се случи основната операция. В момента я подготвят за нея и сега ни остава само да се молим".Това каза пред "България нес" мъжът на Сашка Васева - Христо Бакърджиев, който до часове ще получи точната дата от лекуващия съпругата му доктор. В момента с диагнозата на фолкпевицата на републиката се занимават светила на медицината в Германия.

"Имаме надежда, че ще се оправи. Забавихме се, защото тя имаше възпаление, което щеше да застраши живота й. Българският лекар, с когото говорих, искаше веднага да я оперираме, но немските хирурзи, двамата най-добри от Хамбург, решиха, че трябва да изчакаме. Аз съм поел лечението, но няма да можем да се справим сами. Благодаря на всички хора, които се отзовават", сподели още съпругът на певицата Христо Бакърджиев. Той по цял ден е до нея, която е доста отслабнала и е останала почти без сили. "Сашка вярва, че Господ ще й помогне, аз също".

Сега се търсят средства, които да покрият цялото лечение на изпълнителката. За него също трябва не малка сума и затова е открита банкова сметка, на която почитателите на звездата могат да превеждат суми според възможностите си. Сметката е потвърдена от семейството, разходите за лечението възлизат на 90 хиляди евро. "За мое съжаление хората, които ни бяха доста близки през годините, не се отзоваха на молбата ни за помощ. Виждам всеки човек, който е дал и левче за Сашка, защото застава с името си. Но, както се казва, кой съм аз, че да съдя този и онзи. Това е личен акт", каза Бакърджиев.

Той уточни, че е много благодарен на журналистката Петя Дикова, която единствена от известните е превела сума, за да помогне на Сашка Васева. Според мъжа на певицата са лъжа слуховете, че операцията на Сашка може да бъде поета от здравна застраховка, защото тя изобщо няма такава в Германия. Освен това лекарят, който Васева и съпругът й са избрали, имал частна практика и в този случай застраховката не би могла да обезпечи лечението.

Още от hotnews

Коментари