Бащата на Денис Теофиков изказа мнението си по последните писания свързани с покойното му дете. Става въпрос за думите на неговия шофьор Мартин Пенчев. Почерненият музикант който е един от виртуозните ни китаристи, работил със звезди от световна величина, зове да се спрат лъжите и манипулациите, свързани със семейството му.

Според родителят изказванията на Мартин не отговарят на истината. Музикантът подчертава, че с жена му не са разчитали на своя син да ги издържа. Също така отрича да има друго дете от предишен брак т.е. Денис няма брат, както твърдял Пенчев. Ето и целият пост на  Атешкан Теофиков:

Денис Теофиков загина трагично в ранната сутрин на 24 октомври. Самоубийство или инцидент все още не става ясно, макар да се коментира най-вече първото.

Защо приятелката на Денис стана по-нагла от продуцента му?

Дни след кончината на младия талант, родителите му с помощта на приятели стартираха първият официален YouTube канал на Денис, досега той нямаше такъв. В него феновете ще чуят неиздавани песни написани от Теофикови баща и син. Каналът има над 56k последователи вече, а първата песен натрупа милион преглеждания.

Скоро ще излезе и най-скъпият музикален видеоклип в историята на родния шоубизнес. Дуетът на Емилия с Денис струва над 300 хиляди лева и е записан и заснет миналото лято. Фолк певицата беше и тази, която плати погребението на младока, с който направиха не един и два успешни проекта.