Фалшива фондация се опитва да трупа пари на гърба на Денис Теофиков. Дни след внезапната смърт на 21-годишния певец, близки на родителите му обявиха, че ще създадат фондация, която да помага на млади таланти от всички сфери на изкуството. По този начин баща му и майка му Атешкан и Венера Теофикови ще дадат възможност на млади творци да не подписват задължително договор с продуценти, за да развиват самостоятелно кариерата си. Почти веднага след като новината бе обявена, измамници се опитаха да се възползват от огромния интерес и във виртуалното пространство се появиха информации, че фондацията е основана и който иска, може да дари средства.

Оказва се обаче, че това е пълна лъжа. Организацията все още не е създадена, а Атешкан и Венера Теофикови в момента работят по въпроса. Веднага щом фондацията заработи, те ще го обявят официално и със сигурност тя ще носи името на Денис. Почернените родители вече са лансирали канал в YouTube, където ще публикуват неиздавани песни. Средстават, които се генерират от канала, ще отиват директно във фондацията. Първата публикувана песен вече е факт. Точно седмица след като Денис почина, баща му пусна баладата "Сърцето ми", която само за няколко дена събра над 600 000 гледания. Парчето е записано, когато Денис е на 16 години.

"Няма да е последната, защото Денис остави много недовършени песни", споделя Атешкан. Почитатели на младия певец пък имат идея да съберат пари, с които да помогнат на родителите да откупят правата на вече издадените му парчета, почти всички, от които се превърнаха в хитове.

Денис Теофиков си отиде на 24 октомври след падане от седмия етаж на блок в Цариградски комплекс. Жилището е на негов приятел, който в последствие беше задържан, тъй като в дома му бяха открити наркотици. Разследването продължава, а все още не е сигурно дали певецът сам е посегнал на живота си или просто е паднал, пише Галерия.