Продуцентът на Денис Теофиков за първи път говори пред медиите след смъртта на най-голямата си звезда в музикалната компания, която оглавява. Композиторът Николай Пашев отговори на нападките, че именно той е човека, подтикнал изпълнителя към самоубийство, версия която се тиражира още от самия момент на нещастната случка. "Не отидох на неговото погреебение, съжалявам, за което. Исках да бъда там, но имах уважителна причина да не съм там", отсече той, като отказа да сподели причината на глас.

"Отношенията ни бяха много комплексни, като на син с баща, давал съм му съвети. Ние имахме особена връзка. Аз го учех на много неща, в същото време и той мен. Дори сме говорили и за жени. Опитвах се да му покажа кое е хубавото, кое лошото. Карал съм го дори да чете книги. Да става рано, да си ляга на време. Вярвах, че детето ще постигне наистина големи резултати. Правил съм го чисто продуцентски", обясни пред Мон Дьо музикантът.

Николай Пашев съжалява, че не е отишъл на погребението, но имал причина.

Пашев видял Денис за първи път в интернет клип и усетил харизмата му и потенциала му за световна звезда. "Направих среща с него и родителите му, на нея и подписахме договора. Нямаше никакво съмнение в решението нито в една от двете страни, бяхме много щастливи и заедно тръгнахме напред, за да направим с това дете големи неща. Първото нещо, което ме впечатли в него е гласът му", разказа още композитора на попфолк песни.

Още със смъртта на Теофиков се разпространи информация, че продуцентите му са го ощетявали и буквално ограбвали. Николай Пашев обясни, че това няма как да е било, но отказа да конкретизира кой колко е прибирал. "Реално той взимаше почти двойно по-голям процент от мен, а инвестицията му за продукцията, която прави е нула. Не мога да пояснявам какви са били процентите, защото това е кондифненциална информация. Музика, текст, заснемане на клип и сценарий, това е задължение на мен и моя екип. От него оставаше само да си показва огромния талант. В началото имахме проблеми относно дисциплината, но в последствие нещата се изгладиха и Денис даваше всичко от себе си нещата да вървят", разказва продуцента в интервю за Нова телевизия.

Отношенията му с Денис били като между баща и син, твърди продуцента пред Мон Дьо.

Относно депресивното състояние на талантливия изпълнител, Пашев потвърждава за проблемите му, както и за паник атаки, които Денис е получавал в последно време. "Споделяше ми, че има паник атаки. Още като блеснат прожекторите и ги получавал. Последно сподели, че се е изчистил от тези неща и реално се чувства по-добре. Четири дни преди смъртта му ми сподели, че има депресия. Каза ми просто, че не се чувства добре и че му минават някакви мисли през главата. Дори и това да си сложи край на живота. Не помислих, че го говори сериозно, казах му, че трябва да благодари на живота за това, което има и хубавите неща, които му се случват. Помислих, че е попаднал в някаква паник атака и реално е в такова състояние", споделя Пашев. 

Според думите му Денис е ходел периодично и на психолог по отношение на стреса в шоубизнеса, който е голям. "Славата зареждаше Денис, не го притесняваше. Споделял е, че го притеснява ако я загуби", категоричен е музикалния продуцент, както и за темата с дрогата. "Не съм бил свидетел да взима наркотици. Питал съм го, той е отричал", казва още той.

Пашев не отрече да се е опитвал да влияе на Денис с кого да се снима и да публикува снимки. Какъвто е случаят с фолк изпълнителката Алисия. Проблемът обаче бил относно заведението, където се е появил, а не толкова, че е в компанията на друг артист. "Когато е бил там е имал участие в същата седмица в Студентски град или същото заведение. Реално не е окей за бизнеса, той да излезе и да пее пред хората предният ден. Моето мнение е било, че не е хубаво да бъдеш клиент в заведение, където си звезда", казва Николай.

Относно това дали е ограничавал артиста в това кой да следва в социалните мрежи, Пашев извади чат между него и Денис, в който ясно се вижда, че младока сам се подтиква към тези действия, а не защото има ограничения от продуцента си. "Не бях окей да си афишира любовния живот и връзките си. Това не е окей за шоубизнеса. Той не искаше последната си връзка да бъде известна по собствено желание", казва Пашев.

Ето и какво каза той по повод думите на Екатерина Иванова, която се представя за пиар в попфолк средите - "4 годитни Денис ти търпя обидите и заплахите. Взимаше му всички пари от участията. Глобяваше го защото е закъснял 5 минути. Не можеш да крещиш на 19-годишно момче "Копеле ще ти счупя ръцете!" Музикантът си ги обяснява с това, че въпросната дама е очаквала да стане пиар в компанията му, но след като не е получила работното място е започнала да тиражира тази версия. "Това момиче искаше да бъде пиар в нашата фирма. Реално ние нямахме нужда от такъв. Не мога да кажа нищо, това си е найната гледна точка за нещата. Но е абсолютна лъжа, че съм говорил така на Денис. Нашето отношение беше съвсем друго", заяви Пашев, който не крие, че има глоби към артистите му и те са не, за да се прави бизнес, а за да има дисциплина. "Глобите са от възпитателен характер. Например не може да закъсняваш за клип и това да е окей, защото това означава допълнителен разход за продуцента", поясни за похватите във фирмата си Пашев. Затова пък, когато Денис имал нужда от пари му е помагал с каквото може. "Последните два месеца не ми е звънял за пари. Не знам дали е бил притеснен финансово. До последно правехме песни, записвахме. Имахме много проекти, записани мелодии, заснети видеоклипове", казва той.

Продуцентът, който разпокъсаха от всяка страна, опроверга и клюката, че се е разделил с Емрах Стораро срещу 20 000 лева неустойка, платена от артиста. "Това е абсолютна лъжа. Баща му дойде във фирмата и каза, че те смятат, че може да се справи вече сам. Стиснахме си ръцете и се разделихме цивилизовано", обясни Пашев пред Мон Дьо.