След касовия успех на "Южен вятър", цял свят очаква продължението на историята, вдъхновена от сръбския и българския ъндърграунд и тайните на мафията. Премиерата на Южен вятър 2: Ускорение ще бъде на 19 ноември, ексклузивно по кината в България, а от българска страна в главните роли ще видим Мариан Вълев и Захари Бахаров.

Към познатия от "Под прикритие" звезден състав се присъединяват още Асен Блатечки и Мак Маринов. Мащабната продукция проследява историята на Петър Мараш, изигран от сръбската звезда Милош Бикович, който има амбицията да разшири бизнеса си, вкарал го в затвора в първата част на филма. Ускорение удвоява екшъна, бързите скорости и мрежата от наркотрафиканти. Поредицата е вдъхновена от криминалния свят и мрачните събития през 90-те години.

След безапелационния успех на "Южен вятър" през 2018, когато филмът постига боксофис резултат от над 2 млн. евро и се превръща в най-успешния в Сърбия за последните 2 десетилетия, Милош Аврамович съзира потенциала и разгръща мащаба на продукцията. В заснемането на екшъна взимат участие най-големите звезди на сръбското кино. Едни от най-опасните и вълнуващи каскади са поверени на екип от български каскадьори.