Тв водещата Цветанка Ризова се оказа истински рецидивист в газенето на Закона за движение по пътищата със своя фолксваген „костенурка”. Нахаканата брюнетка редовно кара в насрещното по уличките на баровския софийски кв. „Лозенец”, в който живее. На забележките Цуцанка, както я наричат в гилдията, не обръщала никакво внимание и нагло подминавала с „Благодаря”.

Ето разказа на очевидец на поредното нахалство на Цветанка, споделен във фейсбук, публикуваме без редакторска намеса: „Вървяхме си по ул. „Янко Софиийски Войвода“ от „Криволак“ към „Добри Войников“, когато по ул. „Цанко Церковски“ приближи този „Фолксваген“. Автомобилът зави директно срещу знак В1 "Забранено е влизането на пътни превозни средства". Провикнах се „Забранено е!“, а двама минувачи – явно съседи – отвърнаха: „Ма‘ни я тая – всеки ден го прави. Не ѝ пука!“ В това време МПС-то имитира паркиране чрез спиране близо ъгъла с „Добри Войников“ на близо метър от бордюра. Извадих си телефона, за да запечатам тези невероятни умения на кадър, когато водачът на МПС-то го заряза не само прекрачило щедрата и широка лента за паркиране, но и с добре извит волан, та предната гума още по-явно да крещи: „Ще правя както си искам и не ми пука нито от Закон за Движение по пътищата, нито от правилника за прилагането му, нито от това кой какво мисли или приказва!“.

На репликите „Госпожо, забранено е да се движите в тази посока!“ и „Така не се паркира!”, водачът на МПС-то учтиво отговори „Благодаря!“, пресече уличката и влезе в сградата на ъгъла, срещу училището. Изненадах се, когато скоро след споделянето получих лично съобщение от въпросния субект, което буквално гласи: „Здравейте! Благодаря Ви, че насочите крадците и папараците към дома, в който живея. Както и жълтата преса към личния ми живот. Радвам се обаче, че има безгрешни хора като Вас.“ Нито зная къде живее този субект, нито се питам по каква причина влезе в сградата, след като заряза автомобила си така „паркиран“. Не зная кого точно окачествява тази личност като „жълта преса“ и „папараци“ – явно има доста ниско мнение за практикуващите фотографи, публицисти и журналисти. Чудя се в кое ли поприще е тази личност, за да е тъй възвишена – над тези хора, че и над законите? В кой ли свят битува? В него грубото, безочливо и флагрантно нарушаване на обществените норми – в случая ЗДП и Правилника за прилагането му – се явяват личен живот, а посочването на нарушения е едва ли не укорително. Едно човешко „Прав сте, господине – така е, съжалявам.“ би обезоръжило всекиго, или поне мен. Но… Нито грам смирение за извършено нарушение, нито намек за съжаление, че се е случило така, че да наруши. Не! Ехидна и дебелоока „благодарност“ - същата, която ме накара да споделя случката поначало, в комплект с укор и обвинение, че съм споделил видяното нарушение! Моля?”, завършва откровението на очевидеца.

Източник: Лупа