search icon
search icon

Деян Донков се саморежисира

Instagram

Instagram

Ще представи моноспектакъл по „Камбаната“

Деян Донков ще представи моноспектакъл по награждавания роман „Камбаната“ на писателя Недялко Славов. Премиерата на постановката ще се състои на сцената на Античния театър в Пловдив на 24 септември.

Освен, че ще играе, Донков е и режисьор. Проектът се реализира по програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата.

„Като неистово желание да мина през „Камбаната“ или по-скоро тя да мине през мен и да остане завинаги в мен. Това е изповедта на един убиец, претърпял катарзис през Вярата. За да спаси Камбаната – символ на вярата, героят е готов да я брани с цената на живота си. Единствена любов на Вено от детството е ромката Лейла. Верен като самурай на своя господар, той остава верен на Любовта до края… пък и след това“, разсъждава актьорът.

По идеята Донков обяви, че иска да работи още преди две години. В каузата му помагат сценографът Никола Троманов, визуалният артист Марио Стоянов, танцьорът и актьор Деян Георгиев, композиторката Петя Диманова и фотографът Стефан Н. Щерев.

Актрисата Пламена Иванова ще се въплъти в образа на Лейла – вечната любов на героя от романа. На сцената на Античния театър ще се качи и оркестър „Карандила“.

Още от hotnews

Коментари