Силвена Роу официално слиза от малкия екран в България, за което HotNews загатна още преди седмица. Предаването, с което русата амбиция щурмуваше ефире - "Мастършеф" се оттегля за неопределено време. Феновете на топ кулинарката занапред ще могат да я гледат единствено в интернет. Причината – в Би Ти Ви взеха окончателно решение да спрат излъчването на шоуто „Мастършеф”, в което блондинката бе най-голямата звезда. Кога ще върнат предаването в ефир? Това в момента не се обсъжда.

Докато чака да върнат в ефир състезанието за готвачи, Силвена Роу започна да снима собствено предаване, което се разпространява само през интернет. Именно чрез него тя обяви, че работата по „Мастършеф” засега е замразена. В същото време обаче обеща, че паузата няма да е вечна, а ще дойде ден, в който шоуто ще се завърне на екран. Ето точно какво каза Силвена пред камерите на собственото си ново предаване: „Може да няма „Мастършеф” за момента, но ще продължаваме. Набираме малко скорост... там... нали разбирате? Лека почивка. Започвам нещо ново. Това е моят собствен канал, в който ще споделям чудесни рецепти”, обясни тя пред "Уикенд".

Засега само един от тримата членове на журито на „Мастършеф” остава в Би Ти Ви. Това е шеф Андре Токев. Той продължава да работи по предаването си „Ловци на храна”, което се завръща на екран през септември. 

А защо няма да има „Мастършеф” следващата година? Телевизията е заложила на нови скъпи формати в програмната си схема, както и два сериала, които финансира. Риалититата са „Сървайвър” и „Ергенът”, а сериалите – „Съни бийч” и „Татковци”. За кулинарни състезания не останали нито пари, нито ефирно време.