Снимките на третия сезон на криминалния сериал “Братя” започват до дни. Последният за момента епизод на продукцията на Нова завърши с отворен финал – изчезналият герой на Калин Врачански бе открит от законната си половинка – героинята на Йоана Темелкова. Това накара зрителите да заподозрят, че следва продължение. Сценарият вече е готов, а работата на актьорите на терен започва в края на юли.

Звездите ще бъдат заети през цялото лято и най-вероятно през септември феновете на сериала ще могат да видят неговото продължение. Тогава обаче трябва да се излъчи и "Игри но волята", чиито снимки вече са преполвени, а дрегият сериал на Нова телевизия "Пътят на честта" също се снима с пълна пара, напомня Hotnews.bg. Поне една от трите програми ще чака пролетта, когато конкурентната bTV ще  излъчи "Ергенът", но която ще е тя, все още е тайна.

Част от актьорите бяха ангажирани и в други проекти и се наложи да правят сложно напасване в плановете си, за да огреят на всички фронтове, на които ги искат. В същото време успяха да отделят и по няколко дни за почивка. Йоана Темелкова например се оплака, че през лятото ще има само 6 дни ваканция, отбелязва "Уикенд". Тя ги изкара в Гърция, после се снима в Пловдив във втората част на филма на Ники Илиев “Завръщане”. Сега вече е готова и за “Братя” 3.

В Пловдив актрисата се засече с колежката си Искра Донова, с която играят първи приятелки в “Братя”. Брюнетката има роля и в “Завръщане”, а работата й на терен бе планирана така, че да може да отиде за няколко дни до Португалия. Самият Ники Илиев е режисьор в “Братя” и вероятно ще трябва да балансира между сериала и собствения си филм, за който има сключени рекламни договори много преди да го поканят в криминалето.

Калин Врачански, който отново ще се върне в сериала, репетира “Тютюн” във Варна, а неговият екранен брат Владимир Михайлов подготвя премиера на рок операта “Исус Христос Суперзвезда” в Пловдив. Те ще трябва да съчетават тези ангажименти със снимките на сериала и вероятно ще изкарат цялото лято в пътуване от репетиции на снимки и обратно на репетиции.