Красиви, нежни, но малко позабравени български песни заживяват нов живот след старта на сериала "Порталът" по обществената телевизия. Една от тях "Остани тази нощ" с нов аранжимент и в изпълнение на Мария Илиева привлече вниманието на почитателите на сериала. Песента скоро ще има и нов клип, а БНТ е ко-продуцент на проекта заедно със "Стерео стая" – продуцентската компания на Мария. Премиерата на клипа ще бъде на 25 май в Youtube канала на Мария Илиева.

Певицата записва стария шлагер бременна с второ си дете. "Остани тази нощ" е едно много симпатично и вълнуващо предизвикателство за мен да се пренеса в едно друго време и същевременно с това през моя стил и през моя почерк да предам една песен, която има своя живот вече повече от 40 години", казва Мария Илиева пред БНТ. В клипа на песента "Остани тази нощ" са използвани кадри от "Порталът". Сериалът събира обичани песни, и то - записани така, както през 80-те.

"Събрах страхотни музиканти, наистина невероятни. И с тях правим няколко репетиции, изчистваме парчето, влизаме и го записваме наведнъж - от началото до края. Без метрономи, без темпове - страхотно изживяване", каза композиторът Петко Манчев.