Екстремна елиминация сложи точка на участието на още един чужденец в „MasterChef“. Сирийката Мая Зухди сe раздели с най-доброто кулинарно шоу, след като преди нея от легендарната кухня си тръгнаха ливанецът Елиас Абуд и рускинята Виктория Капитонова. Напускането на участничката, която е родена в Дамаск, но в последните години живее в България, предизвика силни емоции и сълзи в очите на конкурентите й.

„Твоят темперамент и страст в готвенето ще липсват на всички“, каза Chef Петър Михалчев на Мая, която се бори достойно с кулинарните предизвикателства. В интервю за „Преди обед“ красивата ливанка разказа, че чака момче и е имала доста трудности да готви бременна в предаването. Дъщеря й, която ще стане на седем години, е израснала у нас и не говори арабски. Самата Мая ставала обект на много злоба и подигравки в България, когато я чували да говори на бащиния език.

„Докато обсъждах новия си живот в България по телефона на арабски, останалите пътници ми крещяха и обиждаха. Накараха ме да сляза“, разказа Зухди. Тя се оказа астрална близначка с Рая Пеева-и двете са родени на 17 март.